Σκληρό πρέσινγκ στην κυβέρνηση | Μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος

σκληρό-πρέσινγκ-στην-κυβέρνηση-μηνύμ-10520

tsiprasΑπό το βήμα της Kεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει στο Σινέ Κεραμεικός, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή και τα γεγονότα χθες στη Βουλή με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Μνημόνιο και Δημοκρατία είναι ασυμβίβαστες έννοιες», είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι το αγαθό που κινδυνεύει σήμερα είναι η Δημοκρατία και κάνοντας λόγο για αδιάκριτο πολιτικό φλερτ της Ν.Δ. με την Ακροδεξιά.

Σκληρός υπήρξε και στο θέμα της απεργίας των καθηγητών και της αντιμετώπισής του από την κυβέρνηση με επιστράτευση. «Την επόμενη φορά που θα το επιχειρήσουν, η απεργία θα είναι πολιτική και διαρκής». Για διαπλοκή που μυρίζει από χιλιόμετρα μακριά στην περίπτωση πώλησης του ΟΠΑΠ έκανε λόγο ο κ. Τσίπρας, προβλέποντας ότι το επόμενο βήμα είναι η ΔΕΗ και το νερό. «Δεν νοείται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ιδιωτικοποίηση νερού ή άλλων στρατηγικής σημασίας οργανισμών» τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε ασχολίαστο και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, κάνοντας λόγιο για αβέβαιες επενδυτικές εκστρατείες και για όραμα της κυβέρνησης που στην πραγματικότητα είναι η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε μία τεράστια ειδική οικονομική ζώνη. «Ούτε το μνημόνιο τελειώνει, ούτε η χώρα βγαίνει από την κρίση, ούτε φως στο βάθος κάποιου τούνελ φαίνεται», είπε καλώντας την κοινωνία σε αντεπίθεση.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην ανάγκη «να αλλάξουμε εμείς για να πείσουμε ότι μπορεί να αλλάξει η κοινωνία». Μίλησε για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο και δημοκρατικό φορέα, κόμμα των μελών και όχι των στελεχών και κατέστησε σαφές ότι «χρειάζεται ένας και όχι δεκατρείς χώροι υποδοχής μελών και οργανωτικής ένταξης». Ζήτησε ουσιαστικά την αυτοδιάλυση των συνιστωσών και τη μεταστροφή τους σε πολιτικά ρεύματα εντός του ενιαίου πλέον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το επιθυμούν.

Εξήγγειλε μεγάλη καμπάνια για εγγραφή νέων μελών και επέμεινε στην επιτακτική ανάγκη να μείνουν πίσω τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια προτείνοντας να καταργηθεί η δυνατότητα ξεχωριστής λίστας στον τρόπο εκλογής των οργάνων.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook