Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση

ypoyrgikoΣοβαρές «ρωγμές» παρουσιάζει πλέον η συνοχή της κυβέρνησης μετά τις δημόσιες κόντρες μεταξύ των υπουργών, τον έντονο διάλογο μεταξύ του Πρωθυπουργού και της υφυπουργού Υγείας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου και τις αποσύρσεις διατάξεων από το πολυνομοσχέδιο στο παρά πέντε μετά τις οξύτατες αντιπαραθέσεις κυβερνητικών στελεχών.

Στο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός και ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό και να καλέσει σε σύσκεψη τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Οι πληροφορίες θέλουν τον Α. Σαμαρά να είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένος από τα όσα είπε, αλλά και από το ύφος της Φ. Σκοπούλη κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Εκείνο που προέχει τώρα είναι να ψηφιστεί την Κυριακή το πολυνομοσχέδιο προκειμένου να μην υπάρξει καμία εμπλοκή. Τα άλλα θα τα δούμε… » τόνιζε με νόημα στο Real.gr συνεργάτης του Πρωθυπουργού αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού μετά την Κυριακή.

Πρώτος άνοιξε τον χορό των αντιδράσεων ο Ευ. Βενιζέλος που ζητούσε την ένταξη στο πολυνομοσχεδίου την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν δύο υπουργοί που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ.

Τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά» όταν ο Α. Ρουπακιώτης διεμήνυσε πως δεν θα υπογράψει διάταξη του Α. Μανιτάκη για την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών που αφορούσε απολυμένους εργαζόμενους, διάταξη η οποία τελικά αποσύρθηκε.

Αποσύρθηκε η διάταξη Μανιτάκη

Το «κερασάκι» στις κυβερνητικές αρρυθμίες ήταν ο έντονος διάλογος μεταξύ του Πρωθυπουργού και της υφυπουργού Υγείας

Φ. Σκοπούλη: Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στο υπουργείο

Α. Σαμαράς: Γιατί δεν με ενημερώσατε;

Φ. Σκοπούλη: Ενημέρωσα τον υπουργό

Α. Σαμαράς: Τριψήφιο νούμερο δεν έχετε στο γραφείο σας;

Φ. Σκοπούλη: Θέλω καλύτερη συνεργασία με τους υπουργούς

Α. Σαμαράς: Και εγώ απαιτώ να ενημερώνετε για να μην φτάνουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο

Είχε προηγηθεί η απόσυρση διάταξης που αφορούσε την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων του ΟΑΕΕ, την οποία αιφνιδιαστικά προσπάθησε να την εντάξει ο υπουργός Εργασίας στο πολυνομοσχέδιο. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών θα οδηγούσε σε μειώσεις έως και 35%.

 

Πηγή : real.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ