Ρακή-δηλητήριο από παράνομο αποστακτήριο στο Ηράκλειο | photos

ρακή-δηλητήριο-από-παράνομο-αποστακτ-49342

Δυσοσμία, μύγες, πρώτες ύλες αμφιβόλου ποιότητας που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία ανυποψίαστων πολιτών…  Σταφίδες κακής ποιότητας που είτε είναι μουχλιασμένες είτε προορίζονται για ζωοτροφές… Κι όμως με αυτές τις άθλιες συνθήκες επιτήδειοι παρήγαγαν ρακή…

raki1

Για πρώτη φορά τηλεοπτικός φακός μπαίνει σε παράνομο αποστακτήριο το οποίο παίρνει διαστάσεις ποτοποιίας, και με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται από τις αρμόδιες Αρχές ως επιεικώς απαράδεκτες…

 Ακόμα και το διάφανο μυρωδάτο νέκταρ της κρητικής γης, η ρακή, μπήκε στο στόχαστρο επιτήδειων που είχαν στήσει παράνομο αποστακτήριο τεραστίων διαστάσεων στις Δαφνές Ηρακλείου, το οποίο ήταν καλά οργανωμένο αφού διέθετε από φωτοβολταϊκά μέχρι και ανεμογεννήτριες…

raki4

Γύρω από την παραγωγή ρακής είχε στηθεί, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, ένας χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την παράνομη διακίνηση και πώλησή της και με τεράστια διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο.

Και όλα αυτά την ώρα που οι πραγματικοί και νόμιμοι παραγωγοί ρακής παλεύουν για την επιβίωση.

raki2

Τεράστια καζάνια, βυτιοφόρα, τόνοι πρώτων υλών και τόνοι πυρηνόξυλου μαρτυρούν ότι οι επιτήδειοι έκαναν μπίζνες μέσω της παράνομης διοχέτευσης στο εμπόριο εκατοντάδων τόνων ρακής-δηλητήριο, δυσφημίζοντας ταυτόχρονα το τοπικό προϊόν της Κρήτης, που αποτελεί ταυτότητα μιας κουλτούρας που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την κρητική φιλοξενία.
Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση οι επιτήδειοι έπιναν στην υγειά των κορόιδων, με τη δράση τους όμως να λαμβάνει τέλος μετά το μπλόκο που έβαλε το Τελωνείο Ηρακλείου.

raki5

Όσο για τη φοροδιαφυγή τα ποσά είναι τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς ότι 0,59 λεπτά το κιλό φορολογείται η ρακή. Άρα, με τη διοχέτευση στην αγορά όχι μόνο της τεράστιας ποσότητας που βρέθηκε στις παράνομες εγκαταστάσεις αλλά και αυτής που είχαν σκοπό να παράγουν με τους 200 τόνους πυρηνόξυλου, το «μαύρο» χρήμα θα κυριαρχούσε στην τσέπη τους, όπως και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Τα δείγματα στάλθηκαν στο Χημείο για ανάλυση, ενώ θα κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία των ποινικών διώξεων στους εμπλεκόμενους, οι οποίοι έγιναν καπνός και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook