Πυρ ομαδόν ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου

πυρ-ομαδόν-συριζα-κατά-βενιζέλου-24467

venizelos_tsiprasΠυρ ομαδόν κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν χθες τόσο οι δύο στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, τους οποίους ο ίδιος είχε κατονομάσει για τη διαρροή είτε της λίστας Λαγκάρντ στον Τύπο, είτε φημολογιών για εμπλοκή του ίδιου και της οικογένειάς του, όσο και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Επισήμως, η Ιπποκράτους δεν απάντησε, κρατώντας χαμηλά τους τόνους και επιχειρώντας –λένε- η ατζέντα να στραφεί στα …σημαντικά.

«Ο κ. Βενιζέλος που έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ στο γραφείο του, μαζί με τα αμυντικά σχέδια της χώρας, ήταν λογικό να ενοχληθεί με τη δημοσίευσή της», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ.Παππάς, προκαλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να θεμελιώσει και να αποδείξει τις εναντίον του κατηγορίες.

«Βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί ως συκοφάντης, ούτε ο ίδιος, ούτε αυτοί που αναπαράγουν τα αίσχη του», συνέχισε, αντιστρέφοντας αυτή την φορά τις κατηγορίες και δηλώνοντας ότι «εκείνος είχε τη λίστα στο γραφείο του, εκείνος και τη δυνατότητα να παράγει και να διακινεί αντίγραφα». Τον κάλεσε μάλιστα να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως …Καίσαρας, σημειώνοντας πως ο καιρός που μπορούσε να το κάνει, τελείωσε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, που είχε από την πρώτη μέρα μέσω Twitter καλέσει τον κ.Βενιζέλο να κατονομάσει τους δημοσιογράφους στους οποίους υποστήριξε ότι διέρρεε φημολογίες εναντίον του αναφορικά με το περιεχόμενο της λίστας, επανήλθε, δηλώνοντας ότι παρότι έχουν περάσει τρεις ημέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σιωπά. «Αν δεν έχει το θάρρος να το κάνει ο ίδιος, ας βάλει κάποιον εκπρόσωπό του.

Φαίνεται όμως πως το όνομά του έχει καταστεί συνώνυμο του ψεύδους, του κενολόγου βερμπαλισμού και της αλαζονείας», κατέληξε ο κ.Σκουρλέτης.

Την ίδια στιγμή, επισήμως πια, με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, στρεφόταν κατά της «διαπλοκής» και της «φιλότιμης προσπάθειάς» της, όπως σημειώνει, να παρουσιάσει «ως μεγαλειώδη «επιστροφή», το αξιοθρήνητο παραλήρημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή».

Διαπιστώνοντας δε, ότι επιχειρείται –κατά τους ίδιους- να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως να βρίσκεται στον ιστό της λίστας Λαγκάρντ, οι συντάκτες της ανακοίνωσης σημειώνουν ότι «κατανοούν την αγωνία τους να προστατεύσουν αυτόν που τους προστάτευσε επί 14 μήνες», αλλά τους προτείνουν «στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάνε για σκοινί».

Και ενώ, οι τόνοι ανέβαιναν επικίνδυνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χθες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Ιπποκράτους τηρούσε σιγήν ιχθύος. Στελέχη της, δε, δήλωναν με νόημα στο Real.gr για τους δύο συνεργάτες του κ.Τσίπρα, πως «εδώ δεν τους ‘κάλυψε’ ο αρχηγός τους, μιλώντας στη Βουλή».

Στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένοι να «μπουν στην κουβέντα», διατηρώντας το θέμα στην επικαιρότητα. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι επιθυμούν να κάνουν «στροφή» στα πραγματικά, όσο και σημαντικά ζητήματα της χώρας, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί επ’ αυτών και αναδεικνύοντας τα εσωτερικά προβλήματα του κόμματος, που σε μία σειρά από θέματα εμφανίζεται «πολυπρόσωπο» με επιφανή στελέχη του να υιοθετούν τελείως διαφορετική γραμμή, από αυτήν του Αλέξη Τσίπρα.

Στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Και ενώ ο «πόλεμος ανακοινώσεων» καλά κρατεί στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από σήμερα την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Εκεί, συνοδευόμενος από τους Γιώργο Σταθάκη, Γιάννη Μηλιό, Ρένα Δούρου και Νίκο Παππά, θα μιλήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα «think-tank» της χώρας, το BrookingsInstitute, καθώς και σε δύο μεγάλα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης.

Ξεκινώντας από την Ουάσινγκτον σήμερα και μεταβαίνοντας στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, ο κ.Τσίπρας θα επιχειρήσει κατά την πενθήμερη παραμονή του στην Αμερική, να έχει συναντήσεις με στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της κυβέρνησης Ομπάμα, με το επιτελείο του να μην αποκλείει μία συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ενώ θα δει και Αμερικανούς Γερουσιαστές.

Θα έχει ακόμα επαφές με κορυφαίους οικονομολόγους, αλλά και με στελέχη του ΔΝΤ. Παρότι το ζήτησε πάντως, δεν κατέστη εφικτό να «κλείσει ραντεβού» με την Κριστίν Λαγκάρντ. Αντ’ αυτής, λέγεται ότι θα συναντήσει πιθανότατα τον στενό συνεργάτη της, Ντέιβιντ Λίπτον. Τέλος, θα έχει συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και στελέχη της ομογένειας.

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook