Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ η σύλληψη Μιχαλολιάκου και βουλευτών της ΧΑ

xrysi-avgi-stratoulis-570Πρώτο θέμα στα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι η σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, βουλευτών και μελών της.

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της» λέει η κυβέρνηση

Τι προβλέπεται για τις έδρες της Χρυσής Αυγής μετά τις συλλήψεις

«Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου διάλυση πολιτικού κόμματος» μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, οι συλλήψεις έγιναν εν μέσω οργής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον ακροδεξιό Γιώργο Ρουπακιά.

«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον αρχηγό και τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού κόμματος ‘Χρυσή Αυγή’ με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για πολλά άλλα μέλη και βουλευτές του κόμματος» μετέδωσε το Reuters, αναφερόμενο και αυτό στις έρευνες που διεξάγονται σε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Για πρώτη φορά από το 1974 συλλαμβάνονται βουλευτές. Αν και το κόμμα αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εντούτοις έχει μειωθεί η απήχησή του στην ελληνική κοινωνία, ενώ η κυβέρνηση προωθεί τη διάλυσή του. Κόμμα με νεοναζιστικές καταβολές, η Χρυσή Αυγή εισήλθε στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση, την αύξηση της εγκληματικότητας και το αντιμεταναστευτικό κλίμα» αναφέρει το Associated Press.

 

Πηγή : in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ