Προτάσεις Βάμβουκα για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

προτάσεις-βάμβουκα-για-την-δημοτική-β-95481

vamvoukasΗ δημοτική παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» ζήτησε από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να θέσει υπ όψιν του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στην προσεχή συνεδρίασή του, την πρόταση της παράταξης που αφορά την αποσυμφόρηση της δημοτικής βιβλιοθήκης Χανίων.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κυρία πρόεδρε

Από πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της δημοτικής μας παράταξης στην δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων και συζήτηση με τους υπεύθυνους, διαπιστώθηκε σημαντική στενότητα χώρου αποθήκευσης του μεγάλου όγκου υλικού που διαθέτει και η ανάγκη για την δημιουργία χώρων για χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Για την λύση του προβλήματος της αύξησης του χώρου αποθήκευσης υλικού, δυστυχώς μας πληροφόρησαν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης που θα πολλαπλασίαζαν την χωρητικότητα στον υπάρχον κτήριο, λόγω στατικής ανεπάρκειας .

Το θέμα της δημιουργίας χώρων για την χρήση οπτικοακουστικών μέσων , θα αντιμετωπιστεί με την προγραμματισμένη παρέμβαση στο χώρο του αναγνωστηρίου σε συνεργασία με το ίδρυμα Νιάρχου. Κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος στον εκσυγχρονισμό της βιβλιοθήκης και στην κάλυψη των νέων αναγκών που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας . Αυτό όμως θα έχει σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί ο υπάρχων χώρος του αναγνωστηρίου και έχει προκαλέσει προβληματισμό σε χρήστες του χώρου που έχουν εκφραστεί και δημόσια.

Τα δύο αυτά προβλήματα θέτουν περιορισμούς στην σωστή λειτουργία και ανάπτυξη της δημοτικής βιβλιοθήκης , που διαθέτει μεταξύ άλλων, πολύτιμο υλικό για την ιστορία του τόπου μας. Η σωστή λειτουργία της θεωρούμε ότι αποτελεί ένα καθρέπτη για τον σεβασμό που δείχνει η πόλη και ο δήμος μας στην ανάπτυξη των γραμμάτων, του πολιτισμού , της ιστορικής έρευνας και της δημιουργικής ενασχόλησης των δημοτών και επισκεπτών της πόλης μας.

Κατά την άποψη που μας εξέθεσε η διευθύντρια , η σωστή λύση θα ήταν η μεταφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης σε μεγαλύτερο κτήριο. Με το δεδομένο όμως ότι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να αποτελέσει μελλοντικό και όχι άμεσο σχέδιο, προτείνουμε στην δημοτική αρχή να εξετάσει την επέκταση της βιβλιοθήκης στον υφιστάμενο χώρο του δημαρχιακού κτηρίου προς την δυτική πλευρά , όπου στεγάζονται σήμερα οι οικονομικές υπηρεσίες. Τα γραφεία της οδού Κριάρη που ελευθερώθηκαν μετά την ατυχή κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά υπηρεσιών που σήμερα στεγάζονται στο δημαρχιακό κτήριο.

Με αυτό τον τρόπο άμεσα, με μηδαμινό κόστος, θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες δημιουργίας νέων χώρων, που θα επιτρέψουν την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας χωρίς να επηρεαστεί το αναγνωστήριο, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί σημαντικά η δυνατότητα αποθήκευσης υλικού.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook