«Πεταλούδες στην Άσφαλτο» | Πρωτοβουλία του συλλόγου “SOS Τροχαία Εγκλήματα“

πεταλούδες-στην-άσφαλτο-πρωτοβουλ-108846

petaloydeΜια λευκή πεταλούδα στην άσφαλτο, θα συναντήσει κανείς σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Πρόκειται για την λευκή πεταλούδα που δείχνει ό,τι στο σημείο αυτό ένας συνάνθρωπος μας άφησε την τελευταία πνοή μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Η συγκινητική αυτή κίνηση έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου “SOS Τροχαία Εγκλήματα“, και έγινε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Πεταλούδες στην Άσφαλτο» Αόρατοι ναι, Ανύπαρκτοι όχι.

«Δεν είναι απλά μια οφειλή σ αυτούς που έφυγαν. Είναι, θα είναι, μια διαρκής υπόμνηση της παρουσίας τους, μια υπενθύμιση του προσωρινού και του μόνιμου της κάθε ύπαρξης μέσα από ένα σύμβολο που σ όλους τους πολιτισμούς συνδέθηκε με την ψυχή του ανθρώπου με την μεταμόρφωση σαν απάντηση στην στατικότητα με το πέταγμα σαν απάντηση στην καθήλωση με την ομορφιά σαν απάντηση στην ασκήμια.

Προυπόθεση για την αναπαραγωγή των τροχαίων εγκλημάτων είναι να διατηρούμε το πρόβλημα κρυμμένο κάτω απ το χαλί. Βέβαια για να κρυφτούν πάνω από σαράντα χιλιάδες νεκροί που καταγράφουν οι επίσημες στατιστικές από το 1990 μέχρι σήμερα το χαλί πρέπει να μεγαλώνει διαρκώς. Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες το πρόβλημα έχει αρχίσει να γίνεται ορατό. Κυρίως από την προσπάθεια των οικογενειών των θυμάτων και λίγων ακόμα ανθρώπων που ασχολούνται (ανιδιοτελώς) με το θέμα.

Σήμερα πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Να σπάσουμε την σιωπή που συνοδεύει/σημαδεύει τη ζωή μας, να σπάσουμε την σιωπή που ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων .» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο σύλλογος.

Στην Εθνική οδό Ηρακλείου Χανίων στο ύψος της Αγίας Πελαγίας ζωγραφίστηκαν δύο λευκές πεταλούδες στη μνήμη δύο υπέροχων ανθρώπων που έφυγαν από κοντά μας.

Δημήτρης Βουρβαχάκης και Βαγγέλης Κελαράκης

Δημήτρης Βουρβαχάκης και Βαγγέλης Κελαράκης

Μία πεταλούδα για την Γεωργία. 11 Ιουλίου 2008. Λεωφόρου Μαν.Κεφαλογιάννη στο ύψος του ΜΑΚΡΟ Ηρακλείου Κρήτης. Γεωργία Χριστοδουλάκη 35 ετών.

Χτυπήθηκε από 4×4 που με υπερβολική ταχύτητα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Πάλεψε στην εντατική 24 ώρες. Ο οδηγός δεν είχε άδεια οδήγησης.

23

Επισκοπή Ηρακλείου Κρήτης, 23 Μάη 2013. Πολύβιος Φουκαράκης, 17 ετών, οδηγός μηχανής.2

Ας ελπίσουμε να μην χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο!!!

 

Πηγή : candianews

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook