Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου ‘Η Μηλιά’ του Εμμανουήλ Ροΐδη

EXOFYLLO2Παρουσίαση του βιβλίου ‘Η Μηλιά’ του Εμμανουήλ Ροΐδη σε διασκευή Μαρινέλλας Βλαχάκη και εικονογράφηση Νίκου Μπλαζάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Μαρινέλλα Βλαχάκη, ενώ με αφορμή την αφήγηση το παιχνίδι θα οργανώσει με μικρούς και μεγάλους ο Γιάννης Ματσαμάκης.

Το παραμύθι «Η Μηλιά» του Εμμανουήλ Ροΐδη δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1895 και είναι το μοναδικό έργο του συγγραφέα που έγραψε στη δημοτική. Το βιβλίο των εκδόσεων της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης περιέχει CD με θεατρική απόδοση του παραμυθιού από τους, Κωστή Καπελώνη και Μαρινέλλα Βλαχάκη.

Πρωτότυπη μουσική από τον Λεωνίδα Μαριδάκη και τραγουδούν, Δάφνη Πανουργιά – Λεωνίδας Μαριδάκης.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Μηνιαία Εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης» σε συνεργασία με την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων.

«Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι βρίσκει ένα πρωί, κάτω από ένα μηλόδεντρο, μέσα στο δάσος ένα κοριτσάκι, σκεπασμένο με άνθη λευκά, που είχε ρίξει απάνω του ο άνεμος τη νύχτα. Αμέσως το υιοθετούν και το φωνάζουν Μηλιά. Το κορίτσι έχει μεγάλη καρδιά, αγαπάει πολύ τους γονείς του και προστατεύει με κάθε τρόπο τα ζώα και τα πουλιά του δάσους . Εκείνα με τη σειρά τους το ανταμείβουν και…»

Ένα τρυφερό παραμύθι που κρατάει ευχάριστη συντροφιά στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους που αισθάνονται κάποιες στιγμές παιδιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣυλλήψεις αλλοδαπών για λαθραία τσιγάρα και κλοπές
Επόμενο άρθροΣτην Εντατική του “Ευαγγελισμού” ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός | Περαστικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ