Παρατείνεται η προθεσμία για τους κωδικούς των Πανελλαδικών

παρατείνεται-η-προθεσμία-για-τους-κωδ-46238

Παρατείνεται έως τις 28 Ιουνίου η προθεσμία απόκτησης κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψήφιους Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και για την υπαγωγή των υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).

mathites0

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων είτε των Επαγγελματικών Λυκείων πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Η διαδικασία χορήγησης κωδικών θα διακοπεί από τις 27 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β’) αρχίζουν την Παρασκευή 17 Μαΐου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α’) αρχίζουν την Τρίτη 21 Μαΐου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στον σύνδεσμο «Εξετάσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook