Παρέμβαση Βολουδάκη για το εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών

voloudakisEgovΤην απόλυτη συμφωνία του με τις προωθούμενες αλλαγές στο σύστημα εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβουλών που έχουν διαρρεύσει από χθες, εξέφρασε, μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Μανούσος Βολουδάκης:

Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος των δημοτικών εκλογών που σχεδιάζει ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα σωστή.

επισημαίνει, εξηγώντας ότι:

“Η βασική διαφορά με ότι ισχύει σήμερα είναι ότι προβλέπονται δυο ψηφοδέλτια: ένα με τους υποψηφίους δημάρχους και ένα με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Στην ουσία δηλαδή, αν η πρόταση περάσει, καταργούνται οι δημοτικοί συνδυασμοί. Αυτό επιτρέπει την ανάδειξη καταξιωμένων προσωπικοτήτων, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ενδεχομένως ανήκουν.

Η έμφαση φεύγει από κόμματα, συνδυασμούς και κάθε είδους συστήματα, και πηγαίνει στα πρόσωπα”.

Μάλιστα, ο κ. Βολουδάκης, προχωρά ακόμα παραπέρα, προτείνοντας, ένα αντίστοιχο σύστημα να εφαρμοσθεί -εν μέρει- και στις βουλευτικές εκλογές.

Η ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος προυποθέτει την ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ