Παίρνει κεφάλι η παράνομη υλοτομία στο Ρέθυμνο

παίρνει-κεφάλι-η-παράνομη-υλοτομία-στ-29920

kormosΘραύση κάνει στο Ρέθυμνο η παράνομη υλοτομία και ειδικά  τα δύο τελευταία χρόνια, αφού δεν είναι και λίγοι οι παράνομοι υλοτόμοι που κόβουν ανεξέλεγκτα δένδρα και εν συνεχεία τα πωλούν πανάκριβα στην αγορά, εκμεταλλευόμενοι έτσι το οικονομικό πρόβλημα χιλιάδων πολιτών.Τα προηγούμενα 24ωρα οι διωκτικές αρχές, έπιασαν δύο ακόμα νεαρά άτομα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση  έκοψαν παράνομα ελαιόδενδρα πουλώντας άμεσα τα καυσόξυλα. Οι δύο άνδρες που είναι παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών αρχών, είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες πράξεις και τον προηγούμενο μήνα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

 Ήδη το αρμόδιο υπουργείο έχει εγκρίνει πιστώσεις για τη συνέχιση του προγράμματος λαθροϋλοτομιών, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να είναι περισσότερο εντατικοί.
 Από την πλευρά της η διεύθυνση δασών απευθύνει έκκληση  στους πολίτες να καταθέτουν αιτήσεις στην υπηρεσία, πριν προχωρήσουν στην κοπή ή στο κλάδεμα οποιουδήποτε δένδρου, διότι σε διαφορετική περίπτωση, οι επιπτώσεις είναι σημαντικές και τα πρόστιμα άκρως τσουχτερά.
Εξάλλου, με βάση τα επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης δασών Ρεθύμνου τα δύο τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί 600 αιτήσεις για υλοτόμηση δασικών δένδρων που βρίσκονται μέσα σε γεωργικές εκτάσεις και μάλιστα η υπηρεσία έχει απαντήσει θετικά στις 500 από αυτές.
Ωστόσο, αυτό που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά είναι την κοπή δένδρων, αλλά ακόμα και την κλαδονομή σε καθαρά δασικές εκτάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook