«Πέρασε» η τροπολογία για τα φθνητότερα φάρμακα

πέρασε-η-τροπολογία-για-τα-φθνητότε-15683

farmakeio 1Ψηφίστηκε, σε κλίμα έντασης στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων στην αγορά.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Την τροπολογία καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφότου απορρίφθηκε η πρότασή του για ψήφιση της τροπολογίας ανά άρθρο, δεδομένου του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθεται μονάχα στη ρύθμιση για τα φάρμακα, και όχι στα υπόλοιπα άρθρα, που αφορούν ενοποιήσεις νοσοκομείων, επικουρικούς γιατρούς και θέματα του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης.

Οι τόνοι οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελληνων Νότης Μαριάς θέλησε να εξηγήσει στο σώμα τη θέση του κόμματός του επί των άρθρων της τροπολογίας, καταγγέλλοντας παράλληλα το γεγονός ότι η ψηφοφορία για την τροπολογία έγινε ταυτόχρονα με την ψηφοφορία για άρσεις ασυλίας.

Eπειδή δεν προβλέπεται από τη διαδικασία, διεκόπη από τον προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη με αποτέλεσμα, να επικρατήσει ένταση και οι βουλευτές των Ανεξαρτητων Ελλήνων να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία.

«Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ. Από την αίθουσα της Ολομέλειας είχαν αποχωρήσει και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, «βολές» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μέσω Facebook.

«Το πρώτο προσόν ενός καλού πολιτικού είναι όταν κάνει ένα λάθος, να το αναγνωρίζει και να το επανορθώνει το ταχύτερο. Το φιάσκο που έπαθε με τα φάρμακα, ελπίζω να γίνει μάθημα στον κ. Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook