Πάγκαλος: Μαζί … με Σαμαρά !!!

Η μόνη διέξοδος είναι η στήριξη στη κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά τονίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος χαρακτηρίζει «έκπληξη» την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός ενώ επιτίθεται για ακόμα μια φορά στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως «συγκυριακό προϊόν».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρει ότι η μέχρι τώρα πορεία του πρωθυπουργού «είναι έκπληξη. Διότι και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί πίστευα ότι θα δυσκολευθεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα θα έλεγα “όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος”».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι είναι απαραίτητο να γίνουν ριζικές αλλαγές για να μην γίνει η χωρα το πειραματόζωο της Ευρώπης. «Εμείς δεν εφαρμόσαμε ποτέ όσα μας ζητήθηκαν γιατί είμαστε ανίκανοι και γιατί συνεχίζει να υπάρχει το φαυλοκρατικό πελατειακό κράτος. Μπορούμε να απολύσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους; Να κλείσουμε τους άχρηστους οργανισμούς; Να απελευθερώσουμε τα κλειστά επαγγέλματα αδιαφορώντας για τις πιέσεις των συντεχνιών;»

Τονίζει μάλιστα ότι είναι απαισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. «Τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα απ΄ό,τι στις εκλογές. Η επιρροή του είναι μικρότερη, τα στελέχη του έχουν χάσει το μπούσουλα, ενώ ακούω από παντού ότι πόρτες του κόμματος είναι κλειστές. Πρώτη φορά ζω στο ΠΑΣΟΚ το δόγμα “όποιος δεν είναι με τον αρχηγό μας, είναι εναντίον μας”. Και γι’ αυτό είμαι πολύ απαισιόδοξος».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος θεωρεί εσφαλμένους τους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ ενώ τονίζει ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξή της ούτε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Ήταν ενέργεια εντελώς απαράδεκτη. Αν τον έβλεπα θα του έλεγα “ποιος είσαι εσύ για να επιλέξεις τα πρόσωπα και με τι κριτήρια εξαίρεσες κάποιους”; Αν γνώριζα την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ θα έκανα το αυτονόητο. Θα τους έδινα ένα αντίγραφο και θα τους έλεγα ότι η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα θέλετε», για να πετύχω την πιο επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα.

«Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί ακόμα και η πρόταση που μου έκαναν οι Ελβετοί δεν προχώρησε από την πλευρά μας. Και σημειώστε ότι ενημέρωσα τότε και τον κ. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου, αλλά ουδέποτε έπραξαν κάτι ή έστω μου μίλησαν για την ύπαρξη της λίστας», ανέφερε.

Για ακόμα μια φορά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρας είναι συγκυριακό προϊόν. Είναι γελοίο άτομο. Εκφράζει μια συμμαχία αναρχικών και νεοκομμουνιστών και μια μερίδα του εκλογικού σώματος η οποία είναι αγανακτισμένη γιατί έχει χάσει ένα μέρος από τα κεκτημένα της. Τέτοια κόμματα δεν μπορούν να μακροημερεύσουν, όπως και το αντίστοιχο του γραφικού κ. Καμμένου», τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροAdele:Το πρώτο της παιδί είναι αγόρι
Επόμενο άρθροΌσα μαγαζιά δεν αντέχουν, να κλείσουν …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ