Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα …

ο-τελευταίος-να-κλείσει-την-πόρτα-5012

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, με βουλευτές και στελέχη του να διαφοροποιούνται ο ένας μετά τον άλλο, είτε εγκαταλείποντας το «καράβι», είτε χαράσσοντας τη δική τους πορεία.

Στην πραγματικότητα, τη ρότα πλέον χαράζει ο Κώστας Σκανδαλίδης, που αποχωρώντας χθες από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, έδωσε το στίγμα της ρήξης. Στην άρνηση τους να απαντήσουν επί της στάσης που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία για τα μέτρα πριν ακόμα τα δουν ολοκληρωμένα επιμένουν πέραν του Κώστα Σκανδαλίδη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος και Θεόδωρος Παραστατίδης, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει ήδη δηλώσει πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα μέτρα.

Την ίδια πρόθεση επανέλαβε χθες από την πλευρά του ο Μιχάλης Κασσής, που επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί σήμερα, από τηλεοράσεως, εγκαταλείποντας την πράσινη ΚΟ, όχι όμως και το Κοινοβούλιο, αφού αρνείται να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα.

Την ίδια ώρα, τη διαφωνία της με τα μέτρα εξέφρασε με επιστολή της στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εγκαταλείποντας το σημερινό ΠΑΣΟΚ που «δεν την εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά», όπως σημειώνει στο κείμενο της επιστολής της.

Εντωμεταξύ, θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε η λοβερδική κατά πολλούς πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, κάνοντας λόγο για συνεχείς μεταλλάξεις και κυλιόμενες συμμαχίες. «Ένας αρχηγός με νωπή εντολή, τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σύγκλιση απόψεων με τους βουλευτές του και όταν αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με πλασματικό τρόπο, συγκυριακό, ο ίδιος τον αποδυναμώνει και ανατρέπει τη στοιχειώδη συνοχή που υπάρχει στον ιστό του κόμματος» είπε, εντείνοντας την αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος. Σημείωσε πάντως ότι η παραίτηση του κ.Βενιζέλου αυτό το χρονικό διάστημα «είναι πάρα πολύ δύσκολη διότι θα διαταραχθεί η συνοχή της κυβέρνησης και η έξωθεν καλή της παρουσία», καλώντας τον πάντως να το σκεφτεί για την επόμενη μέρα.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η δήλωση της ότι παρακολουθεί «εμβρόντητη» μια «παλαιοκομματική τακτική αλισβερσίου  μέσα στο πολιτικό της κόμμα, στο οποίο «μέχρι πρότινος θεωρούσε ότι ανήκει», σημειώνοντας μάλιστα ότι από κει και πέρα θα συμμετάσχει ενεργά στην πολιτική…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook