Ο Πάγκαλος, ο Περικλής και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

ο-πάγκαλος-ο-περικλής-και-το-μέλλον-του-2062

Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Στα άκρα», στη Βίκυ Φλέσσα και τον πανεπιστημιακό Χαρίδημο Τσούκα ο Θ. Πάγκαλος, πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Ο νέος Περικλής

«Αυτό που χρειάζεται να γίνει τώρα και θα ήθελα να συμβάλλουμε όλοι είναι να βρούμε ένα νέο Περικλή. Η δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη από ένα νέο Περικλή σε αυτή τη χώρα. Δεν έχει ηγέτη. Η ΝΔ έχει ηγέτη είναι πρωθυπουργός αυτής της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση αν θεωρεί τον Ευ. Βενιζέλο ηγέτη του κόμματος ο Θ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι «η δημοκρατική παράταξη δεν εκφράζεται από το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να εκφραστεί μέσα από το ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον. Μπορεί να εκφραστεί και από άλλα πράγματα» και επέμεινε ότι χρειάζεται ένα νέο ηγέτη λέγοντας πως «η δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη από ένα Περικλή. Εγώ είμαι πολύ μεγάλος για να γίνω Περικλής» .

Σχετικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής και υπουργός ήταν αποκαλυπτικός: «Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, διότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας».

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλλον…

Ο Θ. Πάγκαλος μίλησε και για τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011. «Διάφοροι λένε γιατί έφυγε ο Παπανδρέου από την κυβέρνηση και με την ιστορία αυτή του δημοψηφίσματος οδήγησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο Παπανδρέου έπεφτε, έπαψε να είναι πρωθυπουργός, πριν επιδιώξει τη λύση Παπαδήμου» υποστήριξε. Έδωσε, μάλιστα, τη δική του ερμηνεία για τις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου πριν την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και χαρακτήρισε «τερτίπι» την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση πριν την παραίτηση, τελικά, του πρώην πρωθυπουργού.

«Αν είχα εξουσία επί των υπουργών, αν ήμουν δηλαδή πρωθυπουργός, θα τους πέταγα όλους» ήταν το σχόλιο του για τη βαθμολογία των υπουργών που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Μάλιστα, καταφέρθηκε κατά των κομματικών διορισμών σε κρίσιμες κρατικές θέσεις, λέγοντας ότι «δεν πρέπει σε κανένα από τους χώρους που είναι κρίσιμοι για τη λειτουργία της δημοκρατίας να διορίζονται άνθρωποι με κομματικά κριτήρια».

Από την κριτική του δεν εξαιρέθηκε ούτε η υπόθεση με τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» με το Θ. Πάγκαλο να δηλώνει ότι «ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο προηγούμενος και ο επόμενος έπρεπε να προχωρήσουν στην έρευνα από μόνοι τους».

Νέο βιβλίο στα σκαριά

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε διατεθειμένος να συνεχίσει τη συγγραφή βιβλίων, αποκαλύπτοντας ότι θα γράψει ένα νέο βιβλίο για την παθολογία του πολιτικού συστήματος.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναφερθεί και στην υστεροφημία του λέγοντας: «μου είναι εντελώς αδιάφορο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η υστεροφημία. Εγώ δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν κάποιο που πρέπει να θυμάται η Ιστορία. Με ενδιαφέρει η ζωή και η συνείδησή μου».

Αντικοινοβουλευτικές δυνάμεις

Από την κριτική του δεν ξέφυγαν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τα δυο κόμματα αντικοινοβουλευτικές δυνάμεις, λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις που υπάρχουν στη Βουλή και πλησιάζουν το 40% είναι δυνάμεις αντικοινοβουλευτικές».

Πηγή:real.gr

One thought on “Ο Πάγκαλος, ο Περικλής και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

  1. Αλλά μας λείπει ο “Κανένας”! Κάποιος σαν τον πολυμήχανο Οδυσσέα απέναντι στον τρομαχτικό Πολύφημο. Κάποιος που να μη μας σπάει τα νεύρα από τα μικρόφωνα των “εξεταστικών” επιτροπών της Βουλής ή να σπάει τα μάρμαρα στην Πλατεία Συντάγματος…

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/03/none.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook