Ο Μαρκογιαννάκης πρόεδρος της προανακριτικής για Παπακωνσταντίνου | Επιβεβαίωση SUPER FM 89.6

ο-μαρκογιαννάκης-πρόεδρος-της-προανα-22998

markogianakis vouli

 Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θα προεδρεύει της προανακριτικής επιτροπής για τους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

 

Η επιτροπή θα αποτελείται από 15 μέλη και η κατανομή θα γίνει ως εξής: 5 βουλευτές από την ΝΔ, 3 από το ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το ΠΑΣΟΚ και με ένα βουλευτή θα εκπροσωπούνται τα υπόλοιπα κόμματα. Επίσης, ένας βουλευτής θα οριστεί μετά από κλήρωση για να «εκπροσωπήσει» τους 18 ανεξάρτητους.

Αύριο Δευτέρα, τα κοινοβουλευτικά επιτελεία των κομμάτων θα καταθέσουν τα ονόματα των βουλευτών που θα συγκροτήσουν την επιτροπή.

Από την πλευρά της ΝΔ, σίγουροι θεωρούνται οι  Χρήστος Μαρκογιαννάκης  ( θα προταθεί για πρόεδρος ) και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις, τα ονόματα που ακούγονται είναι: Άδωνις Γεωργιάδης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος ενώ δεν αποκλείεται και η συμμετοχή του κ. Μάκη Βορίδη ή της κυρίας Σοφίας Βούλτεψη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα εκπροσωπηθεί από την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον κ. Στέφανο Κοντονή και τον κ. Θεόδωρο Δρίτσα.

Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν οι κ.κ. Απόστολος Κακλαμάνης και Παναγιώτης Ρήγας ενώ την ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπήσει ο κ. Βασίλης Οικονόμου.

Από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων θα συμμετάσχει ο κ. Βασίλης Καπερνάρος ενώ πιθανότατα το ΚΚΕ να εκπροσωπήσει ο κ. Σπύρος Χαλβατζής ή ο κ. Χρήστος Γκιόκας και την Χρυσή Αυγή ο κ. Μιχάλης Αρβανίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook