Ο Μάνεσης στη Σπιναλόγκα | Οι δυσκολίες που συνάντησε και ο «Δημητράκης» που μεγάλωσε | Photos + Video

ο-μάνεσης-στη-σπιναλόγκα-οι-δυσκολίες-102172

Στη Σπιναλόγκα βρέθηκε η εκπομπή «60’ Ελλάδα» όπου ο Νίκος Μάνεσης προσπάθησε να καταγράψει όσα συμβαίνουν σήμερα εκεί.

Βέβαια, ο δημοσιογράφος βρέθηκε αντιμέτωπος με το «τέρας της γραφειοκρατίας», αφού όπως είπε «πήγαμε στην Σπιναλόγκα, αλλά δεν καταφέραμε να ξεναγηθούμε. Το υπουργείο Πολιτισμού είχε αντίθετη άποψη διότι ακολουθεί μια γραφειοκρατική διαδικασία την οποία και καυτηριάζουμε. Πρέπει να υποβάλλεις το αίτημα, να συνεδριάσει το κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και μετά από ενάμιση μήνα να σου δώσουν την έγκριση, αφού πρώτα συμφωνήσεις στο ποσό το οποίο θα πληρώσεις. Έτσι είναι πλέον η διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά εμείς καταφέραμε και ξεπεράσαμε τη γραφειοκρατία, πήγαμε Σπιναλόγκα και εκεί γνωρίσαμε πρωταγωνιστές από τη σειρά «Το νησί».

«Συναντήσαμε τον «παπά» της σειράς, τον Μανώλη Χαρούλη, πατέρα του γνωστού τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη. ο οποίος εκτός από ηθοποιός είναι εξαιρετικός χαράκτης και καταγράψαμε μια πολύ ωραία ιστορία. Επίσης, συναντήσαμε και τον μικρό «Δημητράκη», τον Μανώλη Τσαγκαράκη, μεγάλο παιδί πια, ο οποίος μας μίλησε για την εμπειρία του, για το πώς νιώθει, τι ξέρει για τη Σπιναλόγκα, πώς τον επέλεξαν για να παίξει στο σίριαλ. αλλά και ποια είναι τα όνειρά του για το μέλλον».

manesis1«Οι Κρητικοί είναι ωραίοι “τρελοί”, συνέχισε ο Νίκος Μάνεσης. Όποιος δει το πρώτο εικοσάλεπτο της εκπομπής θα καταλάβει τι εννοώ. Μιλώ για τη γόνιμη τρέλα των Κρητικών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, από την καθημερινή δραστηριότητα μέχρι το γλέντι». Οι άνθρωποι λένε ΟΧΙ στα προβλήματα με ένα απίστευτο κέφι. Γλεντάνε από το πουθενά και περνάνε καλά».

«Παρατήρηση πρώτη λοιπόν: το κέφι αντίδοτο στην κρίση. Παρατήρηση δεύτερη: πάρα πολλές εξαίρετες ιδέες από νέους ανθρώπους που μένουν στον τόπο τους. Παρατήρηση τρίτη: πολύς κόσμος από τα μεγάλα αστικά κέντρα πηγαίνει να εγκατασταθεί στην Κρήτη. Τι κάνουν λοιπόν στον νομό Λασιθίου; Έχουν βρει δραστηριότητες, οι οποίες γίνονται κερδοφόρες και ασχολούνται με πράγματα που δεν έχει κανείς σκεφτεί να ασχοληθεί».

manesis2«Δεν ξέρω αν φταίει ο τόπος, η ατμόσφαιρα, το κέφι για ζωή αλλά αν κάποιος χάσει τη δουλειά του θα βρει αμέσως κάτι να κάνει. Επίσης, στην εκπομπή θα δούμε εξαιρετικές δραστηριότητες και ανθρώπους που πραγματικά θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας, όπως για παράδειγμα τρεις σύγχρονους ερημίτες. Τρεις ιδιαίτεροι άνθρωποι που τα βαρέθηκαν και τα παράτησαν όλα και μένουν πλέον, χειμώνα – καλοκαίρι, σε παράγκες».

Πηγή: newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook