Ο Αλέξης Τσίπρας… συστήνει τον ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ

ο-αλέξης-τσίπρας-συστήνει-τον-συριζα-10721

tsipras 3Τις επίσημες συναντήσεις του στις ΗΠΑ ξεκινά από σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιλέγοντας να κάνει «άνοιγμα» σε μη «φιλικά προς την Αριστερά» ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά και να μιλήσει σε κορυφαία think-tanks και να ανοίξει διαύλους με το ΔΝΤ, που μέχρι σήμερα υπήρξε «ορκισμένος εχθρός» του. Στόχος του, να τους …συστήσει ο ίδιος το κόμμα του.

Σήμερα το πρωί θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη στην Wall Street Journal, μέσω της οποίας και θα επιχειρήσει να παρουσιάσει αδιαμεσολάβητα τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται και συνάντησή του με παράγοντες του ομίλου. Το ίδιο θα προσπαθήσει κατά πληροφορίες να κάνει στη συνέχεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ και με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει από κοινού με την αντιπροσωπεία του κόμματος που τον συνοδεύει (Γιώργο Σταθάκη, Γιάννη Μηλιό, Ρένα Δούρου και Νίκο Παππά) σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης γνωστής «δεξαμενής σκέψης» της Αμερικής, όπου θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων πρώην γερουσιαστές, όπως ο Κίσινγκερ, ο Μπρεζίνσκι και ο Σαμνάν.

Η συζήτηση, που αναμένεται να διαρκέσει περί την μιάμιση ώρα θα γίνει στο πασίγνωστο ανά τον κόσμο «Center of Strategic and International Studies», ερευνητικό κέντρο με ειδικές ομάδες σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Και όλα αυτά, πριν από την επίσημη πρώτη του ως κεντρικός ομιλητής στο Brookings Institute στις δύο το μεσημέρι, ώρα Ουάσινγκτον. Αντικείμενο της ομιλίας του στο think – tank όπου διαμορφώνεται εν πολλοίς η κοινή γνώμη και πάντως εκείνη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, θα είναι «η Ελλάδα και οι Οικονομικές Προκλήσεις», κάτι επί του οποίου θα κληθεί να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων στη συνέχεια.

Στο επίσημο πρόγραμμά του άλλωστε, ακολουθεί συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να είναι και στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Θα ακολουθήσει δίωρη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που θα συνεχιστεί πιθανότατα αύριο το βράδυ, όταν ο ελληνικής καταγωγής εκτελεστικός διευθυντής του Brookings Institute Μπιλ Αντόλις θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει.

Όσο για απόψε το βράδυ, ο κ.Τσίπρας θα παρακαθήσει σε έτερο δείπνο που του παραθέτει το ομογενειακό ινστιτούτο American Hellenic Institute, παρουσία στελεχών της ομογένειας, γερουσιαστών, αλλά και Αμερικανών αξιωματούχων που είχαν υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα στο παρελθόν, από στελέχη της πρεσβείας και του προξενείου, ως εμπορικούς ακολούθους, δημοσιογράφους κ.ο.κ.

Τα βλέμματα πάντως στρέφονται εκ των πραγμάτων στις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Τσίπρας τις επόμενες μέρες, με κορυφαία αυτή το πρωί της Πέμπτης, όταν προγραμματίζεται να συναντήσει τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον.

Εκεί, θα τεθούν μεταξύ άλλων –σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ.Τσίπρα- θέματα σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά ακόμα και όσα συμπεριλαμβάνονταν στην τελευταία έκθεση του Ταμείου για την χώρα μας και θεωρήθηκαν ως «παρέμβασή» του στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών και η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με …δυνητικό κίνδυνο για μη εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook