Ουφ … Έρχεται το iphone 5 …

ουφ-έρχεται-το-iphone-5-3878

Την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει επιτέλους το iPhone 5 στην χώρα μας. Αν και οι αρχικές φήμες ήθελαν την κυκλοφορία του στην τρίτη «ομάδα» χωρών να πραγματοποιείται την Παρασκευή 26 του Μήνα, οι Economic Times αποκάλυψαν θα γίνει τελικά στις 2 Νοεμβρίου, ενώ το MacRumors και το iPhoneHellas αναφέρουν πως ανάμεσα στις χώρες τις κυκλοφορίας είναι και η Ελλάδα.

Την ίδια ημέρα το iPhone 5 θα κυκλοφορήσει σε πολλές ακόμα χώρες, ανάμεσα τους η Ινδία, το Μεξικό, η Κροατία, Η Ταϊλάνδη, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η κυκλοφορία του στην Ινδία μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς, αφού η χώρα θεωρείται ακόμα αναπτυσσόμενη αγορά στον τομέα των smartphones, με την πλειοψηφία των καταναλωτών να επιλέγουν φθηνές συσκευές.

Μάλιστα λόγω των δυσμενών ρυθμιστικών απαιτήσεων της χώρας αλλά και το υψηλό κόστος διάθεσης των συσκευών της, η Apple δεν μπόρεσε να ανοίξει κατάστημα Apple Store στην Ινδία. Αντίθετα, η πώληση του iPhone 4S έγινε αποκλειστικά μέσω δυο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, της Airtel και της Aircel, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με το iPhone 5.

Όσον αφορά για το πώς ακριβώς προγραμματίζει τις κυκλοφορίες των συσκευών της η Apple, ο Τim Cook κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, αποκάλυψε πως δεν είναι πάντα συγκεκριμένες. Είπε πως ο προγραμματισμός «γίνεται βλέποντας την προμήθεια μας και την ζήτηση που νομίζουμε ότι θα έχει, αλλά το προγραμματίζουμε αρκετές εβδομάδες πιο πριν οπότε δεν είναι πάντα ακριβής.

Η Apple παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε στην παραγωγή του, κυκλοφόρησε το iPhone 5 σε εννέα χώρες στις 21 Σεπτεμβρίου και σε 22 χώρες μια εβδομάδα αργότερα. Λίγο μετά την παρουσίαση του, η Apple είχε ανακοινώσει πως μέχρι το τέλος του έτους σκοπεύει να διαθέσει το iPhone 5 σε πάνω από 100 χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook