Ομαλοποιείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά

ομαλοποιείται-η-κατάσταση-στο-λιμάνι-29160

limani peiraiaΟλοκληρώθηκε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι η πορεία της ΠΝΟ από το λιμάνι του Πειραιά προς το υπουργείο Ναυτιλίας. Εξομαλύνονται σταδιακά τα δρομολόγια των πλοίων, μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, η οποία είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί.

Στην πορεία συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ το «παρών» έδωσαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλος.

Ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση των διαδηλωτών προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν παραταχθεί στο ύψος της πύλης Ε2 του λιμανιού στην αρχή της Ηετιώνειας ακτής στην άλλη άκρη της οποίας, τουλάχιστον 500 μέτρα μακρύτερα βρίσκεται το υπουργείο.

PNOΗ Αλέκα Παπαρήγα Παπαρήγα ζήτησε από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να επιτρέψει την προσέγγιση του σώματος της πορείας στο υπουργείο αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως θα επέτρεπαν την πρόσβαση στο υπουργείο μιας αντιπροσωπείας κάτι που δεν αποδέχθηκαν οι διαδηλωτές.

Εν τω μεταξύ, κανονικά φορτώνουν και αναχωρούν, έστω και με καθυστερήσεις, τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ ήδη έχουν αναχωρήσει πλοία για Κυκλάδες, για Κω και Ρόδο όπως και τα πλοία για τον Αργοσαρωνικό.

Ωστόσο, σημειώνονται καθυστερήσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων και για το λόγο αυτό οι ταξιδιώτες καλό είναι να επικοινωνούν με το λιμεναρχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook