Οι 7 καλύτερες συμβουλές του 2013 από διάσημους διατροφολόγους και γυμναστές

οι-7-καλύτερες-συμβουλές-του-2013-από-διάση-117324

DIATROFIΟι καλύτεροι διατροφολόγοι και γυμναστές συγκέντρωσαν τις 7 καλύτερες συμβουλές του 2013 οι οποίες επιβάλλεται να εφαρμοστούν το 2014!

Πρόκειται για πόλεμο και όχι για μία απλή μάχη

Οι ειδικοί λένε πως το θέμα του βάρους σου είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν μπορούν να αλλάξουν όλα μέσα σε μία μέρα και ίσως υπάρξουν στιγμές που θα το παρακάνεις, θα παραλείψεις προπονήσεις και γενικότερα θα το ρίξεις στο junk food. Το βασικό είναι να μην το βάλεις κάτω και να συνεχίσεις από εκεί που έμεινες. Κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι το παν είναι να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Άκου το σώμα σου

Το να πιέζεις το σώμα σου περισσότερο από ότι αντέχει δεν είναι καθόλου σωστό. Προσπάθησε να γυμνάζεσαι μέχρι εκεί που αντέχεις και ίσως λίγο παραπάνω. Αν προσπαθείς να γυμνάζεσαι δύο φορές την ημέρα για να χάσεις βάρος, να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρεις. Το σώμα σου θα πάθει υπερκόπωση και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξεις σε τραυματισμό.

Ακολούθα τον κανόνα 80/20

Οι περισσότεροι γυμναστές είναι υπέρ του κανόνα αυτού. Σύμφωνα με αυτόν πρέπει να τρως κατά 80% υγιεινά και κατά 20% ότι θέλεις. Όταν το κάνεις αυτό μπορείς και να βγεις έξω και να απολαύσεις ένα ποτό παραπάνω ή ένα ανθυγιεινό φαγητό με τους φίλους σου αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι κάνει το υπόλοιπο 80% της υγιεινής διατροφής πιο υποφερτό.

Μην ξεχνάς να σηκώνεις βάρη

Μπορεί οι αερόβιες ασκήσεις (όπως είναι ο διάδρομος) να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος αλλά τα βάρη είναι αυτά που θα διαμορφώσουν τους μύες σου και θα τους σχηματίσουν. Με τις αερόβιες ασκήσεις το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα αλλάξει το σώμα σου αλλά θα είσαι ακριβώς η ίδια στην πιο αδύνατη εκδοχή σου.

Ξέχνα το ρολόι

Όταν ανεβαίνεις στο διάδρομο αντί να κοιτάς το ρολόι σου και να σκέφτεσαι πόση ώρα έχεις γυμναστεί, προσπάθησε να συγκεντρώνεσαι σε αυτό που κάνεις και να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να συνεχίσει για λίγο ακόμα. Το να συγκεντρωθείς σε κάτι άλλο από το χρόνο μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις περισσότερη προπόνηση και να τελειώσεις με χαρά, ενθουσιασμό και θετική διάθεση.

Τίποτα δεν είναι μόνιμο

Υπάρχουν ασκήσεις που σου φαίνονται ατελείωτες και νομίζεις πως δεν θα τελειώσουν ποτέ. Τίποτα, όμως, δεν είναι μόνιμο. Να είσαι σίγουρη ότι και η πιο δύσκολη άσκηση θα τελειώσει κάποια στιγμή και ότι είσαι πολύ πιο δυνατή και ικανή από ότι νομίζεις.

Μην κάνεις τρελές δίαιτες

Οι τρελές δίαιτες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα ή αν έχουν και καταφέρεις να χάσεις μερικά κιλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα ξαναπάρεις. Τα πάντα έχουν να κάνουν με το μέτρο. Προσπάθησε να τρως σωστά, να καταναλώνεις υγιεινές τροφές και να γυμνάζεσαι καθημερινά.

Πηγή: faysbook

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook