Οι Τούρκοι «πουλάνε» τη… Χίο για Πάσχα!

οι-τούρκοι-πουλάνε-τη-χίο-για-πάσχα-56878

XIOS PASXAΔιαφημίζουν με τουριστικά φυλλάδια τον ρουκετοπόλεμο του Βροντάδου, που γίνεται μετά την Ανάσταση. Αφίσες και φυλλάδια με φωτογραφίες από τσουρέκια, βαμμένα αυγά, γαλανόλευκα εκκλησάκια και, πρωτίστως, στιγμιότυπα από τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο κατακλύζουν το τελευταίο διάστημα τους δρόμους των τουρκικών παραλίων και τις ιστοσελίδες ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Με ελκυστικούς τίτλους για “Πασχαλιά στη Χίο” (Paskalya στα τουρκικά) και τιμές που ξεκινούν από τα 60 ευρώ με διανυκτέρευση, γεύμα και μία θέση με θέα στον ρουκετοπόλεμο, τουρκικά και ελληνικά τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να φέρουν εκατοντάδες ανθρώπους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στο νησί. Αυτή είναι και η “ανάσα” που περιμένουν οι επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός τόσο των Ελλήνων, όσο και των Κυπρίων, πλέον, που παλιότερα κατέφθαναν κατά “μιλιούνια”, έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από την ευρύτερη περιφέρεια της Σμύρνης. Από την Τουρκία έχουμε 40.000 επισκέψεις τον χρόνο και ήδη τις ημέρες του Πάσχα έχουμε κρατήσεις για πάνω από 800 άτομα αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, Πέτρος Φεγγουδάκης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, προκειμένου να προβληθεί περισσότερο το νησί, χθες έγινε μεγάλη παρουσίαση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Επιμελητήριο της Σμύρνης.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook