Οι Κινέζοι μετά τα λιμάνια θέλουν να «αρπάξουν» και τα αεροδρόμια | Πάρε κόσμε…

οι-κινέζοι-μετά-τα-λιμάνια-θέλουν-να-α-53717

el velΜε τους επικεφαλείς του κινέζικου Shenzhen Airport και της Friedmann Pacific Asset Management συναντήθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συνομιλία επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τους σε cargo και logistics.

Της κοινοπραξίας ηγείται η εταιρεία του αεροδρόμιου του Shenzhen, η οποία διαχειρίζεται ένα ταχέως αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Κίνας, με κίνηση που προσεγγίζει τα 30 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ διακινούνται 828 χιλιάδες τόνοι εμπορεύματα.

Να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο αποτελεί τη βάση της κινεζικής αεροπορικής εταιρίας Shenzhen Airline, που είναι μέλος της Star Alliance από το Νοέμβριο του 2012. Από το 1998 η εταιρεία του αεροδρομίου Shenzhen Airport είναι εισηγμένη στο τοπικό χρηματιστήριο.

Η κοινοπραξία αποσκοπεί στην ενίσχυση της θέσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών από τη ΝΑ Ασία και ειδικότερα η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας και Κίνας.

 

Πηγή: lykavitos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook