Νοσοκομείο Χανίων | Μαζικά στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι | Photos

νοσοκομείο-χανίων-μαζικά-στο-δρόμο-γι-115355

sygentrosi212Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, με τη μεγάλη πλειοψηφία γιατρών και εργαζομένων, να έχουν βγει «στο δρόμο» διαδηλώνοντας κατά των προωθούμενων διαθεσιμότητων, οι οποίες, πιστεύεται ότι θα οδηγήσουν σε σταδιακή απαξίωση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

sygentrosi11Κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε η προχθεσινή γενική συνέλευση, λίγο μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αλλά και εργαζόμενοι στον τομέα της ψυχικής υγείας, συγκεντρώθηκαν μαζικά στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

sygentrosi

Γιατροί: «Κυριάκο – Μπουμπούκο, αφήστε την υγεία, θα σας χειρουργήσουμε χωρίς αναισθησία» 

Υπολογίζεται ότι έδωσαν το «παρών» πάνω από 400 άτομα, τα οποία, με πανό και συνθήματα, διεμήνυσαν την εναντίωσή τους σε οποιαδήποτε διαθεσιμότητα ή απόλυση στο Νοσοκομείο Χανίων και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, την ανάγκη για προάσπιση ενός δημόσιου συστήματος υγείας με Νοσοκομεία στα όποια θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

PC201552

PC201550

Ανδρέας Λιοδάκης: «Έτοιμοι να παραιτηθούμε»

Την απόφασή τους να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους μέχρι τέλους, επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στο zarpa.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων, ο οποίος τόνισε ότι «η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, θέλει τις 950 διαθεσιμότητες να προχωρούν κανονικά, κόντρα στις υποσχέσεις που ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα ότι από το Νοσοκομείο Χανίων ότι κανείς δεν θα μετακινηθεί. Είτε μας κορόιδευαν είτε δεν μπόρεσαν να επιβάλουν την άποψή τους, σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός «άδειασε» τις Διοικήσεις».

‘Όπως εξήγησε: «Αυτή τη στιγμή, στο Νοσοκομείο Χανίων, έχει κυκλοφορήσει μια λίστα με 33 εργαζομένους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και προέρχονται από τους τομείς της καθαριότητας, φύλαξης, επισιτισμού και βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού.

Όλοι οι εργαζόμενοι αυτήν τη στιγμή στα Νοσοκομεία, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όχι απλά δεν περισσεύει κανείς αλλά είναι λιγότεροι  γεγονός που το αναγνωρίζει το υπουργείο υγείας», είπε, για να διαπιστώσει ότι:

«Τα τελευταία χρόνια, οι μνημονικές υποχρεώσεις επιβάλουν συνεχή συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και δημιουργούν συνθήκες μέσα στις οποίες, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που απειλεί τη χώρα.

Λέμε όχι σε διαθεσιμότητα και απολύσεις προσωπικού, είμαστε έτοιμοι ακόμα και να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας».

Γιάννης Τσιγκουνάκης:

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Τσιγκουνάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, τόνισε ότι οι διαβεβαιώσεις της διοίκησης περί «παγώματος» της απόφασης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές:  «Ό,τι παγώνει, ξεπαγώνει», είπε χαρακτηριστικά, για να διαπιστώσει ότι «Ο τομέας υγείας είναι πάντα ριγμένος. Βλέπουμε ειδικότητες όπως είναι ο καθαρισμός και ο επισιτισμός, σιγά-σιγά να ιδιωτικοποιούνται. Δεν είναι τυχαίο ότι χτυπούν την υγεία και την παιδεία.»

«Εμείς θα παλεύουμε ώστε να μην φύγει κανείς. Αυτή η παρουσία μας εδώ, που είναι δυναμική, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι είμαστε σε ετοιμότητα, ότι δεν επαναπαυόμαστε, ότι είμαστε κοντά στους συναδέλφους μας και αγωνιζόμαστε γι’ αυτούς.  Ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο δικός μας, είναι όλων των πολιτών, για τους οποίους διεκδικούμε ποιοτική και δημόσια υγεία, δωρεάν για όλους, Έλληνες, ξένους, εργαζομένους και ανέργους», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, ενίοτε οκτώ ημέρες χωρίς ρεπό: «Αντί να μας πουν ευχαριστώ ή να μας δώσουν κίνητρα για να συνεχίσουμε, έχουμε την απειλή της απόλυσης πάνω απ το κεφάλι μας», σχολίασε.

 

Νεκτάριος Πανηγυράκης: «Οι πιέσεις φέρνουν αποτέλεσμα»

Εκ μέρους των εργαζομένων του πρώην Ψυχιατρείου, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Πανηγυράκης, τόνισε:

Η σημερινή κινητοποίηση δείχνει την ενότητα των εργαζομένων. Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ούτε για το νοσοκομείο Χανίων ούτε για κανένα νοσοκομείο της Ελλάδας.

Οποιαδήποτε προσπάθεια να παρουσιάσουν τις διαθεσιμότητες σαν αναδιάρθρωση των νοσοκομείων προς το καλύτερο, μας ανησυχεί επειδή έχουμε καταλάβει ότι η μεθόδευσή τους είναι να συρρικνώσουν το Δημόσιο τομέα και να διώξουν κόσμο.

Το σημερινό αλλά και οι άλλες κινητοποιήσεις έχουν στριμώξει το υπουργείο ‘στη γωνία’, έχει ήδη υπαναχωρήσει από τις αρχικές του θέσεις. Φυσικά αυτό δεν μας καθησυχάζει, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με οποιαδήποτε μορφή αποφασίσουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα»

Το απόγευμα, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις του Νομού, θα συναντηθούν στις 19.00 στο εργατικό κέντρο για ενημέρωση και συντονισμό δράσης.

 

 

 

One thought on “Νοσοκομείο Χανίων | Μαζικά στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook