Μπερσάνι: Καμία συνεργασία με την Κεντροδεξιά

μπερσάνι-καμία-συνεργασία-με-την-κεντ-36104

mpersani Η ιταλική Κεντροαριστερά δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε έναν ευρύ συνασπισμό με την κεντροδεξιά υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ύστερα από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών την περασμένη εβδομάδα που δεν ανέδειξε νικητή, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο ηγέτης της Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

«Θέλω να το ξεκαθαρίσω: η ιδέα ενός μεγάλου συνασπισμού δεν υφίσταται και δεν θα υπάρξει ποτέ», δήλωσε ο Μπερσάνι στην εφημερίδα La Repubblica.

Από την ψήφο διαμαρτυρίας στις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου προέκυψε ένα κοινοβούλιο στο οποίο κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν διαθέτει πλειοψηφία, ενώ ο ηγέτης του κόμματος των Πέντε Αστέρων Πέπε Γκρίλο εξασφάλισε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός διαθέτει την πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή, αλλά όχι στη Γερουσία.

Ο Μπερσάνι είπε ότι θα παρουσιάσει μία ατζέντα 7 με 8 σημείων όταν θα κληθεί για διαβουλεύσεις από τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να τού επιδοθεί εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Όπως είπε ο ίδιος, θα θέσει εαυτόν υποψήφιο για την πρωθυπουργία.

Ερωτηθείς αν θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, ο Μπερσάνι απάντησε «πείτε την όπως θέλετε. Για μένα είναι μία κυβέρνηση αλλαγής».

Ωστόσο, δεν απάντησε ευθέως στις ερωτήσεις για τον ρόλο του κινήματος των Πέντε Αστέρων, το οποίο έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα συμμαχήσει με τα παραδοσιακά ιταλικά κόμματα.

Πηγή:dou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook