Με ουρές και αστυνομία άνοιξαν οι τράπεζες στην Κύπρο

oures Με ψυχραιμία προσέρχονται οι Κύπριοι, ενώ η Αστυνομία παραμένει σε ετοιμότητα για τυχόν εντάσεις.

Τελευταία φορά, οι τράπεζες στην Κύπρο λειτούργησαν την Παρασκευή 15 Μαρτίου, οπότε και λήφθηκε η πρώτη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζει ο χρηματοοικονομικός τομέας, θα εφαρμοστούν προσωρινά μέτρα για τη ρύθμιση της ροής κεφαλαίων, τα οποία ισχύουν για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα και είναι αναγκαία, αναλογικά και χωρίς διακρίσεις, για την εξασφάλιση της σταθερότητας του συστήματος.

Σύμφωνα με τα μέτρα, όλες οι πληρωμές και οι συναλλαγές που επιτρέπονταν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τραπεζικής αργίας θα συνεχίσουν να επιτρέπονται, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επιταγές.

Επιπλέον, κάθε πελάτης θα είναι σε θέση να αποσύρει σε μετρητά 300 ευρώ την ημέρα από κάθε πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο έχει λογαριασμό.

Οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να εκτελούν εμπορικές συναλλαγές μέχρι 5.000 ευρώ ημερησίως, ανά λογαριασμό, χωρίς περιορισμό και να πληρώνουν τους μισθούς του προσωπικού τους.

Πάγιες εντολές πληρωμών ή και μεταφορές χρημάτων μέσω χρεωστικής ή και πιστωτικής ή και προπληρωμένης κάρτας μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ τον μήνα ανά πρόσωπο ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Πηγή:news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ