Με αφορμή τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα | Σκληραίνει η σύγκρουση Δένδια-Δικαστών

dendiasΔικαστές: Οι πολιτικοί, με τις δηλώσεις τους, προκαλούν κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών και πλήττουν το Κράτος Δικαίου

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την αναβίωση του αντάρτικου πόλης, η σύγκρουση του υπουργού Δημόσιας Τάξης με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και μάλιστα με βαριές εκφράζεις και υπονοούμενα κορυφώνεται… Δηλώσεις, ανακοινώσεις, αιχμές και από τις δύο πλευρές, σε ένα πινγκ πονγκ ευθυνών που όμως όπως όλα δείχνουν έχει πλούσιο παρασκήνιο. Η κυβερνητική απόφαση για μείωση των μισθών σε δικαστές και εισαγγελείς, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κινητοποιήσεις ακόμη και αποχή από την πλευρά των λειτουργών της Θέμιδος.

Έτσι όταν άγνωστοι πυροβόλησαν το γραφείο του πρωθυπουργού στη λεωφόρο Συγγρού, ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Δένδιας, θυμήθηκε τους χειρισμούς δικαστικού λειτουργού σε υπόθεση τρομοκρατίας και τη μη προφυλάκιση των δύο πρόσφατα συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η επίθεση, έγινε μέσω συνέντευξης σε κυριακάτικη εφημερίδα και μέσα σε λίγες ώρες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στα «πυρά» Δένδια και μάλιστα με αιχμηρό τρόπο.

«Οι πολιτικοί γενικότερα και ειδικότερα εάν αυτοί αποτελούν και μέλη της Κυβέρνησης οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται στους χειρισμούς ή στις αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών. Δηλώσεις, που αποδοκιμάζουν ή επικροτούν τις δικαστικές αποφάσεις, ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές, επιβάλλεται να αποφεύγονται» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΔΕ.

Ο υπουργός, έχοντας την κάλυψη του μεγάρου Μαξίμου, επιτέθηκε για δεύτερη φορά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως όσα ειπώθηκαν δεν αφορούν την πλειονότητα του δικαστικού Σώματος, αλλά συγκεκριμένους λειτουργούς.

«Και οι κρίνοντες κρίνονται. Το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας παραλείψεων μια μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις» τονίζουν κύκλοι του υπουργείου.

Πλέον, η σκυτάλη περνάει στην πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το εάν θα απαντήσουν στις νέες δηλώσεις Δένδια ή θα βάλουν τέλους σε αυτή τη σύγκρουσή με φόντο την αναζωπύρωση του σύγχρονού αντάρτικού πόλης.

Πηγή:protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ