Μαρκογιαννάκης: Δεν θα βρεθεί ποτέ το πρωτότυπο CD με τη λίστα Λαγκάρντ

markogiannakis 4Την εκτίμηση ότι η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ έχει χαθεί για πάντα καθώς πιθανότατα τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρότερα από αυτά που γνωρίζουμε διατύπωσε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ ήρθε ως μάρτυς ο Σφακιανάκης στην προανακριτική και είπε το πρωτότυπο από τη Γαλλίας δεν μπορούσε να το αλλοιώσει κανείς, αυτός που το εξαφάνισε ήθελε κάτι σοβαρό να κρύψει γι’ αυτό δεν εμφανίζεται (το πρωτότυπο) το πρόβλημα ίσως είναι μεγαλύτερο από τα τρία ονόματα που έχουν βγει μέσα από τη λίστα» δήλωσε χαρακτηρισιτκά.

Οσον αφορά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε πως τους παρακάλεσε να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων για κάθε όνομα που υπάρχει στο στικάκι με αυτά που υπάρχουν στο CD που ήρθε πρόσφατα από τη Γαλλία.

«Οταν έχω λογαριασμό 550 εκατ. δολάρια έχω την υποχρέωση να τον κάνω κόσκινο· θα ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος. Δεν προτίθεμαι να κάνω βήμα πίσω, πηγαίνω προς την κατεύθυνση που ήταν εκείνος ο οποίος κατέθεσε τα πρώτα χρήματα» σημείωσε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του η προανακριτική επιτροπή να έχει ολοκληρώσει το έργος της ως τις 25 Μαρτίου, τονίζοντας, ωστόσο, παράλληλα πως για χάρη της αλήθειας αν χρειαστεί αυτές θα συνεχιστούν και πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση κουκουλώματος θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά και να βγάλουμε την αλήθεια» διαμήνυσε.

 

Πηγή:  iefimerida

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ Παναγιά νίκησε τον Θεό του Πολέμου | Πλατανιάς – Άρης 2 – 0 | video
Επόμενο άρθροΟ καιρός στα Χανιά σήμερα Τρίτη 12/02/2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ