Αποχώρησε ο Μανιτάκης από την συνάντηση με την Τρόικα! Ο Στουρνάρας “διασκεδάζει” τις εντυπώσεις!

manitakis534

Αποχώρησε πριν από λίγο από τη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, συνάντηση η οποία συνεχίζεται με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο.

Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του ορόφου, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δηλώσει «συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας». Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας κρατώντας σχεδόν αγκαλιά τον κ. Μανιτάκη θέλησε να δείξει πως δεν υπάρχει κανένα σύννεφο στις σχέσεις τους. 

Ερωτηθείς για τη στάση της Τρόικας, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινήσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων, άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις»

Ωστόσο υπήρξε απίστευτο παρασκήνιο για την παρουσία του κ. Μανιτάκη στην συνάντηση, με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά μεταξύ του επιτελείου του πρωθυπουργού, των κομμάτων που την στηρίζουν, αλλά και ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, αποφασίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης να συμμετάσχει και ο ίδιος στη συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο αυτή την ώρα, με την οποία ελπίζεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Προηγήθηκε στις 2.00 μετά το μεσημέρι 40λεπτη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Αντ. Μανιτάκη στο γραφείο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, στη διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση των θεμάτων που αφορούν στο σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις της τρόικας για άμεσες αποχωρήσεις των “επίορκων” δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μανιτάκης είχε παραλάβει από την τρόικα γραπτώς τις απόψεις της για άμεση αποχώρηση υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πλήρη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του κ. Μανιτάκη και διαπιστώθηκε ότι η πρόταση της τρόικας δεν περιλαμβάνει κανένα καινούργιο στοιχείο, ενώ δεν συνάδει με την κυβερνητική θέση που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Νωρίτερα το πρωί, στην καθιερωμένη ανά Τρίτη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος συζητήθηκε το σύνολο των εξελίξεων γύρω από την διαπραγμάτευση με την τρόικα και η ακύρωση της συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank.

Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις και οι χειρισμοί του κόμματος και αποφασίστηκε να εκφράζονται ανοικτά οι προτάσεις και οι επιφυλάξεις της ΔΗΜΑΡ όπου αυτές υφίστανται.

Πηγή: Newsit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ