Μακρινός στόχος η άντληση πετρελαίου από την Κρήτη-Η Ελλαδα δεν θα ζήσει από τα κοιτάσματα

petrelaio_ereunesΗ Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει ποτέ μόνο από το πετρέλαιο, αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο χωρίς να έχει επιστημονική βάση, υποστηρίζει η Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της επιτροπής που επόπτευσε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη.

Σε συνένετυξη της στα ΝΕΑ υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν κάθεται πάνω σε πετρέλαια και τονίζει πως όλα τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, στον πατραϊκό και στα Ιωάννινα είναι περίπου το πετρέλαιο μιας χρονιάς. «Για να σας το πω και αλλιώς όσο πετρέλαιο έδωσε ο Πρίνος σε τριάντα χρόνια εμείς το καίμε σε ένα χρόνο».

Προσθέτει μάλιστα πως η αντίληψη ότι η Ελλάδα θα σωθεί με τα πετρέλαια κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία. «Αντί να δούμε τι θα κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, επαναπαυόμαστε και περιμένουμε τα πετρέλαια».

Κλείνοντας αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει από το πετρέλαιο και λέει πως αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο. Μάλιστα αναφερόμενη στην άντληση πετρελαίου από το Ιόνιο και την Κρήτη τονίζει πως είναι ακόμη ένας στόχος μακρινός. «Ακόμα και αν είχαμε πιστοποιήσει το κοίτασμα, θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια για να το εκμεταλλευθούμε».

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ Πάντζας εξηγεί πώς και γιατί είπε «Χάιλ Χίτλερ» στην Ολομέλεια της Βουλής
Επόμενο άρθροΠανικός στις Κάννες | Άγνωστος εισέβαλλε με όπλο | Video | Photo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ