Μακελειό στην Συρία | 106 πολίτες νεκροί από έφοδο

syriaΤουλάχιστον 106 πολίτες, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε έφοδο που πραγματοποίησε ο συριακός στρατός σε περιοχή με οπωρώνες που συνορεύει με την πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Το συριακό καθεστώς διέπραξε μια νέα σφαγή με 106 θύματα, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, στη διάρκεια της εφόδου” που διήρκεσε 24 ώρες, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία στηρίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών στη Συρία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολίτες κάηκαν σε πυρκαγιές στα σπίτια τους, ενώ άλλοι είτε πυροβολήθηκαν είτε μαχαιρώθηκαν από μέλη φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων που πραγματοποίησαν έφοδο στη Μπασατίν αλ-Χασαουίγια, μια φτωχή περιοχή πολύ κοντά στη Χομς.

“Το Παρατηρητήριο έχει τα ονόματα 14 μελών μιας οικογένειας, μεταξύ τους τρία παιδιά, και διαθέτει πληροφορίες για άλλες οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, ανάμεσά τους μια οικογένεια με 32 μέλη”, είπε ο Ραμί Αμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Η προσκείμενη στο συριακό καθεστώς εφημερίδα al-Watan γράφει ότι ο στρατός “κατάφερε σημαντική προέλαση στα περίχωρα της Χομς κατά ‘ενόπλων ανδρών’ “, σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί το καθεστώς αναφερόμενο στους αντάρτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με ακτιβιστές στη Χομς τους οποίους επικαλείται το Παρατηρητήριο, αντάρτες δεν υπάρχουν στην περιοχή αυτή που βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το κέντρο της Χομς. Το Παρατηρητήριο διευκρινίζει ότι σχεδόν 1.000 εκτοπισμένοι που εγκατέλειψαν τη Χομς για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, έχουν καταφύγει σε αυτή την περιοχή με τους οπωρώνες.

Το Παρατηρητήριο ζητεί από τον ΟΗΕ να στείλει επειγόντως επιτροπή για να ερευνήσει το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Χομς, η οποία αποκαλείται από τους αντικαθεστωτικούς “πρωτεύουσα της επανάστασης”, ενώ καταγγέλλει τη διεθνή σιωπή για την πόλη αυτή που πολιορκείται και λεηλατείται επί μήνες από το στρατό.

Πηγή:enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ