Λιλιπούτεια ομάδα κατασκευαστών Formoula1, ονειρεύεται από το Ηράκλειο να κατακτήσει τον κόσμο!

λιλιπούτεια-ομάδα-κατασκευαστών-formoula1-ον-40361

ΦΟΡΜΟΥΛΑΈξι παιδιά από το Ηράκλειο έβαλαν στόχο να κατακτήσουν την οικουμένη!

Η Ειρήνη, ο Θωμάς, η Μαρία, Ο Ιπποκράτης, η Χριστίνα και ο Δημήτρης μαθητές του Πειραματικού γυμνασίου παίρνουν για λίγο το ρόλο του μηχανικού κατασκευάζοντας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα με σκοπό να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Formula 1 για σχολεία βάζοντας παράλληλα πλώρη για την παγκόσμια διοργάνωση όπου συμμετέχει η καλύτερη ομάδα από κάθε χώρα.

Η ομάδα των νεαρών μαθητών με όνομα Velocity Racing εδώ και μήνες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το εγχείρημά τους ένα αυτοκίνητο από ξύλο το οποίο θα κινείται με διοξείδιο του άνθρακα.

Αν το αυτοκινητάκι του καταφέρει να σπάει τα ρεκόρ ταχύτητας και να κερδίσει τα υπόλοιπα σχολεία τότε το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα.

Με τη βοήθεια του καθηγητή τους Παναγιώτη Τουμπανιάρη οι μικροί μαθητές μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας και εμβαθύνουν σε διάφορους τομείς της φυσικής παίρνοντας εφόδια χρήσιμα για την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη.
Οι ίδιοι λένε ότι σκοπός τους είναι να κατασκευάσουν ένα αμαξίδιο μικρών διαστάσεων (περίπου 20 εκατοστών), το οποίο θα κινείται με τη βοήθεια ενός φιαλιδίου που θα περιέχει συμπιεσμένο CO2.

Σημειώνεται ότι συνολικά 57 ομάδες μαθητών από 38 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα στο Πρωτάθλημα F1 in Schools Ελλάδος 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook