Λασίθι | Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

ElpidaIerapetras (7)Μια Βελγίδα, που βρέθηκε για μερικές μέρες στην Ιεράπετρα της Κρήτης για να κάνει τις διακοπές της είδε την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τα αναρίθμητα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, που ζουν εξαθλιωμένα, και φυσικά έφριξε. Με το που επέστρεψε στην πατρίδα της η νεαρή γυναίκα – που το ονομάζεται Delphine Bachelet – αναζήτησε μια λύση για τη σωτηρία μιας σκυλίτσας, η οποία ζει κοντά στο ξενοδοχείο «Club Ostria Beach» στο οποίο είχε καταλύσει. Θέλει να την υιοθετήσει και ψάχνει τρόπο για να τη σώσει και να την πάρει κοντά της.

Η ίδια στο email που έστειλε στις 23/4 στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και σε αρκετά ακόμη φιλοζωικά σωματεία – που προφανώς εντόπισε μέσω διαδικτύου – εξηγεί: «Είδα πολλές γάτες και σκύλους, ζώα που ήταν πληγωμένα και πεινασμένα, ήταν τόσο αδύνατα! Ήταν τόσο κρίμα να τα βλέπεις. Τους έδωσα να φάνε. Αλλά τώρα είμαι πίσω στο Βέλγιο και δεν μπορώ να τα βοηθήσω άλλο.

Θα ήθελα να υιοθετήσω ένα σκυλί από την Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω πώς να το φέρω στο Βέλγιο. Θα ήθελα να υιοθετήσω το σκυλί από την πρώτη φωτογραφία, ήταν θηλυκό, είχε τσιμπούρια (τα έντομα αυτά που απομυζάνε το αίμα) πολύ μεγάλα για να τα βγάλω από το δέρμα της.

Το σκυλί ήταν τόσο φοβισμένο. Αλλά της δίναμε φαγητό κάθε μέρα και έτσι μας γνωρίζει καλά. Την είπαμε Ελπίδα. Μπορείτε να τη στείλετε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζaventem έτσι ώστε να την παραλάβουμε;

Τώρα δεν έχει να φάει και πιθανόν θα πεθάνει. Μένει στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου  Club Ostria Beach στο θερμοκήπιο, όπου καλλιεργούν φυτά. Το σκυλί ζει εκεί, εάν το φωνάξεις έρχεται. Μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ; Υπάρχει επίσης ένα σπίτι στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου, στην παραλία, όπου υπάρχει ένα σπίτι και στην αυλή υπάρχουν πάνω από 12 γάτες που πεινούν. Τους έδωσα επίσης φαγητό, αλλά τώρα είναι μόνα τους.

Επίσης είδα σκυλιά που ήταν πολύ πεινασμένα στην Ιεράπετρα, δείτε τις φωτογραφίες. Δεν φωτογράφισα τα πάντα και όλα τα σκυλιά. Μόνο τις 3 τελευταίες μέρες πήρα φωτογραφίες. Είδα ένα σκυλί που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και αφέθηκε εκεί στον δρόμο να υποφέρει. Πραγματικά πρέπει να πάτε εκεί και να δείτε την κατάσταση. Είναι φριχτό. Μπορείτε παρακαλώ να μου απαντήσετε μέσω email;.

Είναι πολύ σημαντικό. Είδα πολλά ζώα πεθαμένα. Θα σας στείλω ένα  email με τις υπόλοιπες φωτογραφίες που πήρα. Παρακαλώ βοηθείστε αυτά τα ζώα. Θέλω να τα βοηθήσω, αλλά δεν ξέρω πώς. Το τηλέφωνό μου είναι…».

Όποιος δεν σέβεται τη ζωή ας σεβαστεί τον τόπο

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φ.Σ.Χ. «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και κοινοποίησε στον τοπικό Τύπο και στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. το emailτ ης τουρίστριας και δεσμεύτηκε να βοηθήσει για τη σωτηρία της Ελπίδας, της σκυλίτσας που είναι γεμάτη τσιμπούρια, και κάθε Ελπίδας που αργοσβήνει στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα με αφορμή την επιστολή της Delphine Bachelet η κα Μπομπολάκη τονίζει: «Πόσο αστείες φαντάζουν – για όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει στο νησί μας – οι κατηγορίες για δυσφήμηση της Κρήτης εκ μέρους των φιλόζωων και για δήθεν χαλκευμένες και ψεύτικες κακοποιήσεις ζώων, που κατασκευάζονται από εμάς. Όποιος δεν σέβεται τα ζώα  και την ίδια την  ζωή, ας σεβαστεί τουλάχιστον την μοίρα αυτού του  τόπου».

 

Πηγή: zoosos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Επισκέπτες από τον… Βορρά
Επόμενο άρθροΆνεργοι σπάστε την σιωπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ