Λασίθι | Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης

λασίθι-συνάντηση-περιφερειάρχη-με-εκ-53461

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΣυνάντηση για την πορεία των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου αλλά και στην προετοιμασία ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 είχε σήμερα στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καστρινάκη τους δημάρχους Άγ. Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, Οροπεδίου Λασιθίου, περιφερειακούς συμβούλους, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια παρά τις περικοπές των πόρων δίνει έμφαση στα έργα υποδομής που σηματοδοτούν την τοπική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, επισημαίνοντας ότι πολλά έργα σήμερα χρηματοδοτούνται με πόρους της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα γίνεται αναζήτηση προσθετικών πόρων.

Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά προγράμματα ο κ. Αρναουτάκης είπε, ότι, υπάρχει περιθώριο για ένταξη νέων έργων αρκεί να παραδίδονται ώριμες μελέτες, και εκτίμησε το ενδεχόμενο το ΕΣΠΑ να πάρει χρονική παράταση.

Επίσης από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε αναφορά στα έργα υποδομής, στην ιεράρχηση τους στα προγράμματα αστικού και αγροτικού χώρου, και όλοι επισήμαναν την καλή συνεργασία και συμπόρευση για το κοινό στόχο που είναι η τοπική ανάπτυξη, η αναβάθμιση της ποιότητα ζωής, και η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook