Κρήτη | Στο σκοτάδι οικογένεια με πέντε παιδιά

κρήτη-στο-σκοτάδι-οικογένεια-με-πέντε-114762

kriti reymaΜε κομμένο το ρεύμα ζει πολυμελής οικογένεια στο Ζαρό εδώ και ένα χρόνο, από τον περασμένο Ιανουάριο, αφού αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, ο οποίος και αγγίζει τα 3.820 ευρώ. Έτσι, η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες, αφήνοντας στο σκοτάδι και το κρύο μια οικογένεια με πέντε μικρά παιδιά, που το μικρότερο δεν έχει ακόμα συμπληρώσει ούτε τον πρώτο χρόνο της ηλικίας του!

Ο παππούς των παιδιών, 36 χρόνια ναυτικός, έχει μείνει άνεργος τα τελευταία 3 χρόνια και αδυνατεί να στηρίξει τα παιδιά και τα εγγόνια του. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τόσο στο δικό του σπιτικό όσο και της κόρης του, ακριβώς δίπλα, χωρίς οικονομική δυνατότητα και χωρίς ρεύμα, είναι δραματική.

Ο φακός της «ΚΡΗΤΗ ΤV» βρέθηκε στο Ζαρό και κατέγραψε εικόνες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα, με τα παιδάκια να προσπαθούν να διαβάσουν υπό το φως του κεριού, ενώ το μικρότερο δεν μπορεί να καταλάβει γιατί θα «πρέπει» να κρυώνει τη μέρα από το κρύο και το βράδυ, εκτός από την παγωνιά, να τρέμει και από το φόβο του.

Ο κ. Γερουκάκης μάς είπε χαρακτηριστικά ότι, στο άκουσμα της είδησης για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ λόγω φτώχιας, έσπευσε στις αρμόδιες υπηρεσίες με την ελπίδα να ξαναδεί το φως να έρχεται στο σπίτι τους. Και η κόρη του, Φρειδερίκη, αγωνίζεται κι αυτή όπως μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά της, που είναι σε πολύ μικρές και ευαίσθητες ηλικίες. Το πρώτο είναι 10,5 χρονών, το δεύτερο 8,5, το τρίτο 6,5, το τέταρτο τριών και το πέμπτο παιδάκι μικρότερο του ενός έτους.

Στο μεταξύ, οι διαδικασίες για την επανασύνδεση του ρεύματος βρίσκονται σε εξέλιξη. Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: neakriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook