Κρήτες και λοιποί Έλληνες καλλιτέχνες, πωλούν τα έργα τους στον βωμό της ανακούφισης του χρέους

ΤΕΜΠΕΡΕΣΣε μία συμβολική κίνησης  προχώρησαν 32 Έλληνες καλλιτέχνες ,ανάμεσά τους και Κρητικοί , δωρίζοντας έργα τους τα οποία θα δημοπρατηθούν με στόχο να συμβάλλουν, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, στην μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας.

Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στην  Ελληνογερμανική Αγωγή και παρουσιάστηκε επισήμως στο χώρο Image Gallery όπου, με την ευκαιρία, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία έρευνας που δείχνουν ότι το 87% των νέων της χώρας μας θεωρούν ότι η χώρα μας κινείται σε σε λάθος κατεύθυνση.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα, η απάντηση σε σωστή κατεύθυνση συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 5%, όπως και η απάντηση ούτε σωστή, ούτε λάθος. Το 3% δηλώνει δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ. Ωστόσο οι νέοι και οι νέες της χώρας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης καθώς σε ερώτημα που αφορά τις προοπτικές της Ευρώπης, ένα 74% του δείγματος θεωρεί απίθανο να μην υπάρχει τα επόμενα πέντε χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ένα ποσοστό 18% από την αντίθετη πλευρά, το θεωρεί πιθανό.

Τα έργα που πρόσφεραν αφιλοκερδώς οι 32 Έλληνες καλλιτέχνες θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Bonhams στο πλαίσιο του εαρινού (24 Απριλίου 2013) Greek Sale, που θα γίνει στο Λονδίνο. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στο μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό GreeceDebtFree με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται στο ελληνικό κράτος. Το GDF στη συνέχεια βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων.

Οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν και προσέφεραν έργα, για να δημοπρατηθούν στο εαρινό Greek Sale είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Γιάννης Αδαμάκης, Κώστας Βαρώτσος, Αλέξης Βερούκας, Όπυ Ζούνη (προσέφερε έργο η οικογένειά της), Χρήστος Καρράς, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Χάρης Λάμπερτ, Αφροδίτη Λίττη, Τάσος Μαντζαβίνος, Ναταλία Μελά, Βαγγέλης Μουστάκας, Χρήστος Μποκόρος, Δημήτρης Μυταράς, Βάνα Ξένου, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Παρμακέλλης, Φαίδων Πατρικαλάκις, Κωνσταντίνος Ράμμος, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Παύλος Σάμιος, Βασίλης Σολιδάκης, Σωτήρης Σόρογκας, Γιώργος Σταθόπουλος, Νίκος Στεφάνου, Παναγιώτης Τέτσης, Άννα Μαρία Τσακάλη, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Γιώργος Χαδούλης και Μανώλης Χάρος. Οι τιμές των έργων είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ ο οίκος Bonhams συμμετέχει αφιλοκερδώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤον Σαμαρά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις!
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ