Κορίτσια ΠΡΟΣΟΧΗ… Το μόνιμο μανικιούρ με τζελ προκαλεί καρκίνο!

Διαβάστε προσεκτικά…

MANIKIOUR

Οι γυναίκες το λατρεύουν, γιατί δείχνουν πάντα περιποιημένες όσες ώρες κι αν πλένουν πιάτα! Φυσικά και αναφερόμαστε το λατρεμένο μόνιμο μανικιούρ με τζελ! Μόνο που το λατρεμένο για ακόμα μία φορά σε αυτή τη ζωή είναι απαγορευμένο!

Γνωρίζατε όμως πως οι τρόποι αυτοί μανικιούρ αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος ενώ παράλληλα καταστρέφουν τα νύχια;

Όπως λένε οι δερματολόγοι, ο κίνδυνος για την υγεία μας είναι μεγάλος επειδή χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα «φουρνάκια» τα οποία με υπεριώδες φως «ψήνουν» τα νύχια.

Σύμφωνα με τον γιατρό Chris Adigun από το University School of Medicine της Νέας Υόρκης, οι λάμπες UV, καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος όπως ακριβώς κάνει το σολάριουμ.

Οι γυναίκες που κάνουν μανικιούρ βάζοντας τα χέρια τους σε «φουρνάκια» θα πρέπει οπωσδήποτε να φορούν αντηλιακή κρέμα συμβουλεύει ο Chris Adigun, ο οποίος μάλιστα αποκαλύπτει πως οι λάμπες UV δεν ρυθμίζονται, συνεπώς οι γυναίκες δεν μπορούν να ξέρουν πόση ακτινοβολία δέχονται. Και αυτό τις καθιστά άκρως επικίνδυνες, προειδοποιεί. Αλήθεια ποια από εμάς φροντίζει γι’ αυτό; Δυστυχώς καμία!

GEL MANIKIOUR

Και για να καταλάβετε την σοβαρότητα του θέματος σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2009, δύο γυναίκες μέσης ηλικίας ανέπτυξαν όγκους στα χέρια τους καθώς έκαναν μανικιούρ με λάμπες UV.
Μάλιστα καμία από τις δύο δεν είχε ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά της, ενώ πρόσεχαν να μην κάθονται πολύ στον ήλιο.

Επίσης σύμφωνα με τον γιατρό, τα νύχια με αυτού του είδους το μανικιούρ, γίνονται αδύναμα και ξεφλουδίζουν.

«Μην σας ξεγελά το γεγονός ότι το χρώμα είναι λαμπερό και κρατά για μέρες… γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει κάτω από αυτό»!

 

Πηγή: Layout

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤώρα και Κρητική ασπιρίνη | Τους φάγαμε τους Γερμανούς…
Επόμενο άρθροΚραυγή αγωνίας για το κολυμβητήριο από τη διοίκηση του Ν.Ο.Χ. στη συνέντευξη τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ