Κλειστό λόγω απεργίας | Συλλαλητήρια στις Πλατείες Δημοτικής Αγοράς και 1866

κλειστό-λόγω-απεργίας-συλλαλητήρια-σ-32981

athina apergiaΚλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου όλες οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα λιμάνια, στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και στα αεροδρόμια είναι μερικοί μόνο από τους κλάδους που θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Συλλαλητήριο στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς 

Στα Χανιά, κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου απευθύνουν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, το Εργατικό Κέντρο και το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ Χανίων.

sillalitirioΟι Φορείς καλούν όλους του δημόσιους υπαλλήλους να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται μεταξύ άλλων,»η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Λεηλατούν τα εισοδήματά μας. Μειώσεις που έχουμε υποστεί ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%».

Οι διεκδικήσεις:

Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.

Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων. Να επανέλθει ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ο οριστικός ρόλος του ΟΜΕΔ.

Να εφαρμόζονται υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας η Εθνική γενική συλλογική σύμβαση.

Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή.

Το ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, τα μέλη του ΠΑΜΕ στα Χανιά, θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία 1866.

Το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Μαρία Γιαννάκη, καλεί όλους τους άνεργους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Παράλληλα τονίζει πως, «πρέπει να παλέψουμε και να οργανωθούμε απέναντι στην επίθεση που ενιαία δεχόμαστε».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων 

Την συμπαράστασή τους, στον αγώνα των εργαζομένων και στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί δηλώνουν την υποστήριξή τους και στις κινητοποιήσεις των αγροτο-κτηνοτρόφων του Νομού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook