«Κεδρόδασος, ομορφιά και χάλι» | Επιστολή και φωτογραφίες στον «Πιτσιρίκο»

κεδρόδασος-ομορφιά-και-χάλι-επιστο-91775

SKOUPI 1Όσοι νόμιζαν, εκ των αρχών του τόπου, ότι οι εικόνες με τα σκουπίδια, τους κάδους των απορριμμάτων που κανείς δεν φροντίζει ποτέ να αδειάσουν, αλλά και διάφορες τέτοιου τύπου εικόνες περνούν απαρατήρητες κάνει λάθος.

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, απαθανατίζουν όποτε βρουν ευκαιρία αυτή την κατάσταση, και βέβαια «διαφημίζουν» τον τουριστικό μας προϊόν αναλόγως.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με σχετικό δημοσίευμα στο pitsirikos.net.

Στο κεδρόδασος όπου αναφέρεται το δημοσίευμα οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την αδιαφορία των αρμοδίων.

SKOYPI 2Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Κεδρόδασος, ομορφιά και χάλι

Σε διάβαζα τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού Πιτσιρίκο μας, όταν είχες τσακίσει τα σπίτια των φίλων σου στην απαλλοτρίωση. “Καλή φάση”, σκεφτόμουν… Ήρθε λοιπόν η ώρα και για τις δικές μου διακοπές. Στα χνάρια σου λοιπόν, απαλλοτρίωσα κι εγώ το σπίτι του θείου μου στο χωριό.

Κι όχι απλά το απαλλοτρίωσα, αλλά κουβαλούσα και τους φίλους μου, που έφθαναν κατά κύματα. Και κάθε κύμα, το πήγαινα στο κεδρόδασος.

Το βράδυ πριν την μικρή εκδρομή τους ζάλιζα για το πόσο μοναδικό είναι το μέρος και τι σπάνιας ομορφιάς η παραλία, πολύ διαφήμιση γενικά. Ας μην πω παραπάνω για να μην μαζέψει περισσότερο κόσμο. Όσους κι αν πήγα λοιπόν, το πρώτο σχόλιο ήταν ίδιο:

“Πω πω, ελπίζω να μην έχει τόσα σκουπίδια και η παραλία γιατί όσο ωραία και να ‘ναι…”

Εκεί που ξεκινά το μονοπάτι λοιπόν για να κατέβει ο τουριστάκος στην παραλία, ο δήμος Ινναχωρίου (έτσι λέει τουλάχιστον η πινακίδα, γιατί με τον “Καποδίστρια” έχω χάσει τον μπούσουλα) έχει τοποθετήσει “κάδους απορριμάτων”, σκανδαλίζοντας τους επισκέπτες να αφήσουν εκεί τα σκουπίδια τους φεύγοντας, με ήσυχη συνείδηση.

Μετά βέβαια δεν σκέφτηκε κανείς ότι οι κάδοι δεν αδειάζουν μόνοι τους. Η μάλλον αδειάζουν, με την βοήθεια του αέρα και των ζώων. Το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες που επισυνάπτω.

Σημείωσε απλά ότι αυτό το θέαμα συναντά κανείς σε μια προστατευόμενη περιοχή “Natura”, εφάμιλλου, αν όχι μεγαλύτερου κάλλους με τις παραλίες Μπάλος και Ελαφονήσι του ίδιου νομού (Χανίων).

Δεν ξέρω με ποιόν είμαι πιο εκνευρισμένος. Με τον δήμο που έχει βάλει ακατάλληλους κάδους που δεν αδειάζει, ή τους “ευσυνείδητους” που βλέπουν το χαμό και αφήνουν την τσαντούλα τους διακριτικά δίπλα του.

Είπα να σου γράψω μπας και το πεις δυο λόγια και ιδρώσει κάνα αυτί. Οι ελπίδες βέβαια είναι λίγες. Το κεδρόδασος, ούτε μπιτσόμπαρο έχει, ούτε ομπρελίτσες. Δεν είναι ανεπτυγμένο δηλαδή…»

Πηγή : pitsirikos.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook