Καταργείται η ετήσια εξαήμερη άδεια για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο | Ισοδυναμεί με πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων

καταργείται-η-ετήσια-εξαήμερη-άδεια-γ-94588

dimsioΈνα ακόμη μέτρο για την αναμόρφωση του δημοσίου τομέα, το οποίο θα ανοίξει την πόρτα για προσλήψεις, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο. Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης ανέφερε πως η δεξαμενή για το δεύτερο κύμα κινητικότητας θα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και η «περιφέρεια» του δημοσίου, ενώ θα γίνει και δεύτερος γύρος αξιολόγησης στο χώρο της Υγείας.

Η άδεια για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος. Αναλύοντας το συγκεκριμένο μέτρο σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργησή της αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, από το οποίο η κυβέρνηση υπολογίζει για την περαιτέρω μείωση του δημοσίου, της τάξεως των 12.500 υπαλλήλων, ως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός αναφέρθηκε στις δεξαμενές για την ανεύρεση προσωπικού. Θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος στην Υγεία και η αξιολόγηση της «περιφέρειας» του δημοσίου, δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.

Ειδικά για την τελευταία περίπτωση, ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή: iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook