Καλαμάρι οχτώ κιλών στο Ρέθυμνο

καλαμάρι-οχτώ-κιλών-στο-ρέθυμνο-29372

kalamariΜπροστά στη θέα ενός τεράστιου καλαμαριού βρέθηκε χθες το πρωί ο κ. Μανόλης Κατριαδάκης. Ενώ έκανε τζόκινγκ στην παραλία κοντά στα Περιβόλια Ρεθύμνου, «έπεσε πάνω» στο καλαμάρι που είχε ξεβραστεί στην ακτή.

Το καλαμάρι έχει μήκος 1,26 μέτρα, ζυγίζει 7,900 κιλά και, όπως τον ενημέρωσαν ειδικοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στους οποίους απευθύνθηκε για να συλλέξουν το νεκρό μαλάκιο, πρόκειται για ένα σπάνιο είδος.

Όμως το συγκεκριμένο δεν ήταν το μόνο τεράστιο καλαμάρι που βρέθηκε να έχει ξεβραστεί χθες στο νησί, με τους ειδικούς να ερευνούν το θέμα προκειμένου να διαπιστώσουν περί τίνος πρόκειται.

Και στο Ηράκλειο

«Μόλις το είδα σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να ενημερώσω τους αρμόδιους φορείς. Κάλεσα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και, όπως με ενημέρωσαν, άλλο ένα λίγο πιο μικρό καλαμάρι από αυτό που βρήκα εγώ βρέθηκε χθες δίπλα ακριβώς στο Μουσείο. Και τα δύο βρέθηκαν νεκρά, ωστόσο αυτό που ξεβράστηκε στην παραλία δίπλα στο Μουσείο είχε και ένα τραύμα στο πίσω μέρος του σώματός του», είπε ο κ. Κατριαδάκης.

Ο ίδιος μάς ενημέρωσε πως πρόκειται για «ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος. Μετά από αυτό ακολουθούν τα γιγαντιαία, που μπορεί να αγγίξουν και τα 10 μέτρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook