Απίστευτο! Καθηγητής θέλει να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον αφήνουν!

απίστευτο-καθηγητής-θέλει-να-παραιτη-59987

independentΣε έναν καθηγητή που προσπαθεί μάταια να παραιτηθεί από το Δημόσιο αναφέρεται άρθρο της εφημερίδας Independent. Ο Αλέξης Χριστοδούλου, ο οποίος δίδασκε σε σχολεία της Καλαμάτας, αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να πάρει άδεια άνευ αποδοχών για ένα χρόνο από τη δουλειά του έτσι ώστε να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, αφού δεν έβλεπε μέλλον στην εκπαίδευση. Τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να παραιτηθεί από τη μονιμότητα που του προσέφερε η δουλειά του ως καθηγητής και δημιούργησε με τον Γρηγόρη Ζωντανό τη δική του επιχείρηση.

Εδώ όμως άρχισαν τα δύσκολα. Αρχικά το σχολείο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση. «Μου είπαν ότι ήταν αργά για να υποβάλω την παραίτηση και ότι έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δηλώνει ο ίδιος στον Independent.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση του Νομού Μεσσηνίας του επισήμανε ότι διακινδύνευε να χάσει τη σύνταξή του με την «ανορθόδοξη» συμπεριφορά του. «Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι κάποιος θα παραιτείται, επειδή ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του», σχολιάζει ο 36χρονος.

alexis2_0Ο 36χρονος παρέμεινε για εννέα χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και όπως αναφέρει είδε από κοντά το «θλιβερά δυσλειτουργικό ελληνικό σύστημα». Όπως καταγγέλλει, άλλοι συνάδελφοί του προσέφεραν «πραγματική διδασκαλία» μόνο στα ιδιωτικά φροντιστήρια, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Για να απολυθεί έπρεπε να περάσουν 21 εργάσιμες μέρες χωρίς να εμφανιστεί στο σχολείο, του ανέφεραν οι ανώτεροί του.

Ωστόσο πέρασαν δύο μήνες και κανένας δεν τον ενόχλησε. Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του επικοινώνησε με το σχολείο του και έμεινε έκπληκτος για άλλη μια φορά με αυτά που του είπαν.

Επρεπε να περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο και ότι αντιμετώπιζε τον κίνδυνο πιθανής αγωγής. Μετά από επτά μήνες έλαβε τελικά γράμμα με το οποίο του ανακοίνωναν πως η επιστολή παραίτησής του γινόταν δεκτή.

Οταν οι φίλοι του έμαθαν τι έκανε δεν πίστευαν στα αυτιά τους και αυτό γιατί ο μισθός των 1.300 ευρώ, οι 20 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα και οι τρεις μήνες διακοπών καθιστούσαν τη δουλειά ως μία από τις καλύτερες δυνατές. «Ηταν το ελληνικό όνειρο» μιας εύκολης δουλειάς με γρήγορη συνταξιοδότηση, όπως λέει ο Χριστοδούλου.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα χρόνο μετά την παραίτησή του, έλαβε τηλεφώνημα από το υπουργείο Παιδείας ότι η παραίτησή του έχει ανακληθεί, ότι η καταβολή του μισθού του θα ξεκινήσει και πάλι και ότι θα αντιμετωπίσει πειθαρχική δίωξη και αποβολή.

«Με άλλα λόγια ήθελαν να τον επαναπροσλάβουν για να τον απολύσουν και να τον συμπεριλάβουν στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται ώστε να ικανοποιηθούν οι διεθνείς πιστωτές», αναφέρει η εφημερίδα

Πηγή: iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook