Καναπέδες, λάστιχα και βυθισμένες βάρκες βρήκαν στo λιμάνι της Σούδας

καναπέδες-λάστιχα-και-βυθισμένες-βάρ-53063

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥΣτον καθαρισμό της χερσαίας ζώνης του Λιμένα της Σούδας από την Ιχθυόσκαλα μέχρι και το Εμπορικό Τμήμα, προχώρησε το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σούδας.

Η περισυλλογή και απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων και σκουπιδιών σε όλη τη χερσαία ζώνη ολοκληρώθηκε και συγκεντρώθηκαν 22 μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι με σκουπίδια και 8 φορτηγά με ξύλα που είχαν απομείνει από το ναυάγιο που απομακρύνθηκε από το λιμάνι πριν δύο χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι απομακρύνθηκαν δεκάδες λάστιχα, καναπέδες, καρέκλες και 3 βυθισμένες βάρκες.

Με αφορμή τον καθαρισμό ο  πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης δήλωσε: ότι «η εικόνα της χερσαίας ζώνης του Λιμένα της Σούδας τα τελευταία χρόνια από την Ιχθυόσκαλα μέχρι το Εμπορικό Τμήμα του Λιμένα με όλα αυτά τα σκουπίδια ήταν τραγική, δεν τιμούσε κανένα και ήταν μια περιβαλλοντική υποβάθμιση για την ευρύτερη περιοχή.

Το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των κατοίκων της Σούδας για απομάκρυνση των σκουπιδιών. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθεί καθαρή η περιοχή και να μην ξαναδούμε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες ντροπής. Για το λόγο αυτό είμαστε σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, κυρίως όμως οι ίδιοι οι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να προστατεύσουν τον τόπο τους.

Είναι πολύ σημαντική η καθαρή εικόνα του Λιμένα εν’ όψη της νέας τουριστικής περιόδου και της άφιξης των χιλιάδων ελλήνων και ξένων επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία της ακτοπλοΐας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook