Κάθε χρόνο τα ίδια | Θ’ ανοίξει το Φαράγγι χωρίς γιατρό και προσωπικό

faraggi samariasΣτις 10 Απριλίου πρόκειται ν’ ανοίξει η Νότια πύλη του Φαραγγιού της Σαμαριάς, ενώ από την 1η Μαΐου ο Εθνικός Δρυμός θα είναι επισκέψιμος για τους πολίτες.

Ωστόσο  κάθε χρόνο τα ίδια… Δεν έχουν έχουν γίνει ακόμη προσλήψεις εποχιακού προσωπικού ενώ σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Πολύμνια Σκλαβάκη, “δεν έχει γίνει ούτε πρόσληψη ιατρού”.

Η υπηρεσία μας, έχει ζητήσει την πρόσληψη τριάντα ατόμων κυρίως αγωγιάτες, οι οποίοι κάνουν μεταφορές υλικών αλλά και σε περιπτώσεις τραυματισμών ανθρώπων βοηθούν πάρα πολύ στην μεταφορά τους”.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, τόνισε πως, “έχουμε κάνει έγγραφο ήδη και ζητάμε οι υπάλληλοι για τη φύλαξη να έρθουν νωρίτερα.

voulgarakis apostolosΔυστυχώς, όμως, το κράτος εισπράττει, αλλά δεν αποδίδει ή αυτά που αποδίδει είναι ελάχιστα.

Η πραγματικότητα είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει το κράτος ένα ποσό από αυτά που εισπράττει από τον τουρισμό της Κρήτης να τα αποδίδει και να παρέχεται ασφάλεια, γιατί σε περίπτωση που κάτι συμβεί, θα έχουμε πρόβλημα ξανά, όπως είχαμε και πριν από μερικά χρόνια.

Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί το κράτος και να μην μας στέλνει το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Οικονομικών, το Οικονομικών στο Εργασίας, το Εργασίας στον Πρωθυπουργό και ο Πρωθυπουργός στην Τρόικα. Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει κάποτε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ