Θρηνεί το ΕΚΑΒ και η ιατρική κοινότητα της Κρήτης | Νεκρά δυο στελέχη της υπηρεσίας

θρηνεί-το-εκαβ-και-η-ιατρική-κοινότητα-13749

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Κρήτης, καθώς ο τραγικός θάνατος που βρήκαν σήμερα το πρωί, ο Διευθυντής της υπηρεσίας Δημήτρης Βουρβαχάκης, αλλά και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Βαγγέλης Κελαράκης έχει συγκλονίσει την ιατρική κοινότητα, αλλά και τους συναδέλφους των εκλιπόντων.

Οι άνθρωποι που καθημερινά με αυταπάρνηση, φρόντιζαν για την μεταφορά των ασθενών και των πολιτών στο Νοσοκομείο, έμελλε να γίνουν οι ίδιοι τραγικοί πρωταγωνιστές, σε ένα από τα πιο σοκαριστικά τροχαία δυστυχήματα, που έχουν σημειωθεί στον ΒΟΑΚ.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το ασθενοφόρο στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, συγκρούστηκε με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, (στο οποίο επέβαιναν δυο γυναίκες,) ανετράπη έπιασε φωτιά, ενώ οι φιάλες οξυγόνου που υπήρχαν στο ασθενοφόρο εξερράγησαν με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τα δυο στελέχη του ΕΚΑΒ.

Βαριά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και ο οδηγός του ασθενοφόρου Νίκος Μυρωδιάς, ενώ οι επιβάτες του αυτοκινήτου, έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι δυο άτυχοι άνδρες, επέστρεφαν στο Ηράκλειο με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Ρέθυμνο, όπου είχαν πάει για εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Οι κηδείες των δυο διασωστών  θα γίνουν αύριο Πέμπτη.Του Δημήτρη Βουρβαχάκη στις 3:00 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρωτή Ρεθύμνου και του Βαγγέλη Κελαράκη στις 11:00 το πρωί στο Θραψανό.

Προανάκριση για τ’ ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, εντολή να διερευνηθούν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου και να καταλογιστούν ευθύνες, αν υπάρχουν, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook