Θα κατάσχονται μισθοί – συντάξεις !!!

θα-κατάσχονται-μισθοί-συντάξεις-2622

Σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων προχωρούν οι Εφορίες, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με στόχο την άμεση αποπληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις εντολές που έχουν λάβει οι ΔΟΥ, θα παρακρατείται το 25% των αποδοχών για οφειλές άνω των 300 ευρώ, που αφορούν κάθε είδους φόρο, τέλη, εισφορές, ακόμη και κλήσεις της Τροχαίας.

Δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών ή συντάξεων ή άλλου βοηθήματος, εφόσον το ποσό αυτό μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών εισφορών είναι μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Αν ο μισθός υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, αρκεί το ποσό που απομένει στο φορολογούμενο να μην είναι κάτω από 1.000 ευρώ.

Πέραν των κατασχέσεων αποδοχών, η εφορία προχωρά και σε άνοιγμα τραπεζικών καταθετικών λογαριασμών, από όπου θα κατάσχονται ποσά από φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αρχίζουν και οι πλειστηριασμοί ακινήτων, που έχουν κατασχεθεί από φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3.000 ευρώ.

Στόχος η είσπραξη 2 δισ. ευρώ εντός του έτους, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

πηγή: Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook