Η πορεία των εργασιακών κρίνει τη σύσκεψη των αρχηγών

η-πορεία-των-εργασιακών-κρίνει-τη-σύσκ-2781

Από την πορεία των διαπραγματεύσεων στα εργασιακά και τη στάση του Φώτη Κουβέλη θα κριθεί εν πολλοίς η κατάληξη της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και που συγκαλεί στις 3 το μεσημέρι σήμερα ο πρωθυπουργός.

Το δημοσιονομικό πακέτο έχει εν πολλοίς προσυμφωνηθεί, αν και υπάρχουν πολλά ακόμα αγκάθια, τόσο μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας, όσο και ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους.

Για το εργασιακό, όμως, έως αργά το βράδυ χθες όλα παρέμεναν ανοιχτά.

Ο μεν υπουργός Εργασίας παρουσίαζε ακόμα και δημοσίως εικόνα για θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης, ωστόσο, αντίστοιχη υπεύθυνη ενημέρωση δεν υπήρχε προς τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, διαμήνυαν για μια ακόμα φορά ότι δεν μπλοφάρουν και ότι θα καταψηφίσουν τις προτάσεις της τρόικας, αν αυτές δεν αλλάξουν ριζικά. Σε περίπτωση, πάντως, που υπάρξουν αδιέξοδα, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη της υιοθέτησης των μέτρων και να καλέσει τους εταίρους να τα υποστηρίξουν.

Στη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί βεβαίως συζήτηση για συνολικότερα θέματα του ελληνικού προβλήματος, όπως η επιμήκυνση, η βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και η εφάπαξ εκταμίευση της δόσης. Και φυσικά, θα συζητηθεί σε λεπτομέρειες το χρονοδιάγραμμα και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook