Η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Κρήτη περνά μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος

η-ανάπτυξη-των-απε-στην-κρήτη-περνά-μέσ-7240

Η προστασία του περιβάλλοντος της Κρήτης, όπως επίσης η ολοκλήρωση του χωροταξικού και ενεργειακού σχεδιασμού, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στο νησί.

Αυτό τονίστηκε σε ανοικτή εκδήλωση στα Ανώγεια με θέμα «Ανάπτυξη εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή του Ψηλορείτη – Ένας διάλογος που δε θα αφήσει ερωτηματικά» που διοργάνωσε ο Δήμος Ανωγείων, και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων με την συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων.

Συγκεκριμένα παρεμβάσεις με ομιλίες τους στην εκδήλωση, που συντόνισε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος, ο δρ. Γεωλογίας Χαράλαμπος Φασουλάς, ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Θεοχάρης Τσούτσος, η αρχιτέκτων, μέλος Δ.Ε. ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης Βάνα Σφακιανάκη, και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Από τους ομιλητές τονίστηκε ιδιαίτερα η μοναδική και μεγάλη αξία του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης και ιδιαίτερα των ορεινών όγκων του, και η συνεισφορά τους στην παραγωγική ανάπτυξη του νησιού, γεγονός που απαιτεί την προσεγμένη ανάπτυξη των ΑΠΕ. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νησί μας , θα πρέπει να ξεκινήσει αφού προηγηθεί ο απαιτούμενος χωροταξικός και ενεργειακός σχεδιασμός.

Τέλος διατυπώθηκε η θέση του Δήμου Ανωγείων σχετικά με την απόλυτη προστασία του ορεινού του όγκου, και ότι οι θέσεις γύρω από τις ΑΠΕ θα εγκρίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook