Η αλήθεια για την εκδρομή του Λυκείου Ανωγείων στην Πράγα

η-αλήθεια-για-την-εκδρομή-του-λυκείου-α-39820

pragueΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Μετά τις ανακρίβειες που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την εκδρομή μας στην Πράγα, νιώθουμε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

Την Τετάρτη 6-3-2013 και ώρα 2.30 π.μ. ενώ οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου Ανωγείων βρίσκονταν ανά παρέες μέσα στα δωμάτια στο ξενοδοχείο Albion κατέφθασαν Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας (πάνω από 30 άτομα), έχοντας κληθεί από το προσωπικό του ξενοδοχείου για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με το ΓΕΛ Ανωγείων, πάνοπλοι και συνοδευόμενοι από αστυνομικά σκυλιά, και άρχισαν να κάνουν σωματικό έλεγχο σε μαθητές και συνοδό-καθηγητή άλλου σχολείου που έτυχε να βρίσκονται στο διάδρομο, ακινητοποιώντας τους στον τοίχο. Ταυτόχρονα έκαναν βίαιη έφοδο σε δωμάτια μαθητών προκαλώντας πανικό και λιποθυμικά επεισόδια στα παιδιά. Μαθητής του Λυκείου μας βλέποντας από το «ματάκι» τα όσα συνέβαιναν, άνοιξε την πόρτα. Πριν προλάβει να βγει από το δωμάτιο, δέχτηκε βίαιη σπρωξιά από μέλος της ομάδας των ειδικών δυνάμεων και ενεργώντας ενστικτωδώς έκανε το λάθος να ανταποδώσει την σπρωξιά. Τότε ακινητοποιήθηκε από 2 άλλα άτομα των ειδικών δυνάμεων και, καθώς ένα τρίτο κατευθυνόταν απειλητικά εναντίον του, τον κλώτσησε ευρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας. Ακαριαία οι ειδικές δυνάμεις τον γρονθοκόπησαν ματώνοντας την μύτη του, του πέρασαν χειροπέδες, τον έριξαν μπρούμυτα στο πάτωμα, 4 άτομα τον πατούσαν στην πλάτη δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την αναπνοή του και όλα αυτά μπροστά στα μάτια άλλων ανήλικων μαθητών, που έντρομοι φώναζαν «είμαστε παιδιά» ενώ ο δικός μας ζητούσε βοήθεια, καθώς δεν μπορούσε να ανασάνει! Στην προσπάθεια μας οι συνοδοί-καθηγητές να πλησιάσουμε το μαθητή δεχτήκαμε και οι ίδιοι βίαιη συμπεριφορά και μόνο δύο βρεθήκαμε δίπλα στο παιδί, ενώ οι άλλοι δύο απωθηθήκαμε. Μάλιστα, όταν συνοδός-γιατρός άλλου σχολείου ζήτησε -με τα χέρια ψηλά- να δει αν ο μαθητής ήταν καλά, οι ειδικές δυνάμεις δεν του το επέτρεψαν! Χωρίς να μπορούμε να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο κατέφθασε τόσο μεγάλη και τέτοιου είδους δύναμη σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν ανήλικοι μαθητές από πολλά σχολεία της Κρήτης, οι συνοδοί καθηγητές προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τους μαθητές, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Στη συνέχεια, όταν έγινε φανερό ότι, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συνοδών, των ξεναγών και του ταξιδιωτικού πράκτορα για το αντίθετο ο μαθητής μας θα κατέληγε στο αστυνομικό τμήμα, ζητήσαμε τη βοήθεια της ελληνικής πρεσβείας στην Πράγα, δηλαδή της αρμόδιας για τέτοια θέματα υπηρεσίας. Ο υπάλληλος που σήκωσε το τηλέφωνο όχι μόνο αδιαφόρησε παντελώς για το συμβάν αλλά μας είπε ότι θα το κάνει «θέμα» που τους ενοχλήσαμε μέσα στη νύχτα! Στο αστυνομικό τμήμα πλέον, όταν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανήλικο μαθητή, τον άφησαν ελεύθερο και επέστρεψε μετά από λίγο με το συνοδό καθηγητή του. Από κει και μετά προσπαθήσαμε να αφήσουμε πίσω μας το γεγονός και η εκδρομή μας συνεχίστηκε κανονικά.

Δεδομένου ότι οι μαθητές μας δεν δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα, δεν προκάλεσαν υλικές ζημιές και δεν παρανόμησαν με τον οποιοδήποτε άλλο τρόπο που να δικαιολογεί την επέλαση κατασταλτικών δυνάμεων στο ξενοδοχείο (σημειωτέον ότι αντίθετα προς τις γελοίες διαδόσεις «βγήκαμε» καθαροί από κάθε έλεγχο )

καθηγητές και μαθητές διαμαρτυρόμαστε :

για τη βίαιη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά των Τσέχικων Ειδικών Δυνάμεων

για την απαράδεκτη στάση της Πρεσβείας μας

για την ακατανόητη πολιτική του ξενοδοχείου να καλέσει τις Ειδικές Δυνάμεις και να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα τόσων παιδιών, χωρίς καν να έχει ενημερώσει κάποιον από τους συνοδούς καθηγητές των σχολείων για το παραμικρό πρόβλημα.

για την παραπληροφόρηση και τα ανακριβή δημοσιεύματα εις βάρος του σχολείου μας.

Πηγή: anogi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook