Η Ελλάδα “τσάκισε” την Τουρκία και προκρίθηκε πανηγυρικά

η-ελλάδα-τσάκισε-την-τουρκία-και-πρ-93130

ellada tourkiaΗ Εθνική όχι μόνο μπορεί να παίξει χωρίς τον Σπανούλη αλλά είναι ικανή να κάνει πάρτι απέναντι στην Τουρκία που είχε βλέψεις ακόμη και για μετάλλιο πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι επιφύλασσε έκπληξη στον Τάνιεβιτς αφού λόγω της απουσίας του Σπανούλη ξεκίνησε με τον Παπανικολάου στη θέση του σούτινγκ γκαρντ δίπλα στον Ζήση. Η Εθνική με τον Μπουρούση να σκοράρει συνεχώς στην επίθεση είχε το προβάδισμα στο σκορ αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν της επέτρεπαν να ξεφύγει. Ο Τούρκογλου ήταν εκτός αγώνα ενώ ο Σλούκας έδινε λύσεις. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 21-16 υπέρ της Ελλάδας.

Στο δεύτερο υπήρξε σημαντική βελτίωση στα ριμπάουντ αλλά οι Τούρκοι βρήκαν στο πρόσωπο του Ιλιασόβα τον άνθρωπο που τους έδινε πόντους. Τα τρίποντα ήταν η απάντηση της Ελλάδας και με 5/7 στο πρώτο μέρος η διαφορά έφτασε στους 9 (32-41). Στη λήξη του χρόνου ο Γκιουλέρ μείωσε στο 35-41 του ημιχρόνου.

Η Ελλάδα είχε διαβάσει τις αδυναμίες της Τουρκίας και συνέχισε να χτυπά με τον Γιάννη Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ κέρδιζε όλους τους αντιπάλους του ενώ η περιφέρεια της Εθνικής ήταν σε μεγάλη ημέρα. Με 8/11 τρίποντα ΚΑΙ τον Ζήση να μοιράζει εκπληκτικά το παιχνίδι και να καλύπτει το κενό του Σπανούλη, η διαφορά ανέβηκε στους 15 πόντους (49-64) στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει αλλά οι παίκτες του Τρινκιέρι δεν σταμάτησαν να κυνηγούν στην άμυνα ενώ στην επίθεση, χωρίς τον Μπουρούση που έμεινε στον πάγκο αφού ήταν ταλαιπωρημένος λόγω της ίωσης, οι λύσεις ήρθαν μέσα από την ομαδικότητα. Τα σουτ συνέχισαν να μπαίνουν ενώ οι 21 ασίστ είναι απίστευτο νούμερο για τέτοιο ματς και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η Εθνική είχε μόνο δύο γκαρντ. Το τελικό 61-84 σφράγισε την πρόκριση της Ελλάδας και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την επόμενη φάση.

Την Κυριακή κόντρα στην Ιταλία η Ελλάδα θα παίξει για την πρωτιά του ομίλου και για να έχει το απόλυτο των βαθμών στην επόμενη φάση.Ο Μπουρούσης με 21 πόντους, ο Ζήσης με 11 ασίστ, ο Σλούκας με 14 πόντους, ο Περπέρογλου με 12 οι κορυφαίοι της Εθνικής που είδε όλους τους παίκτες της να δίνουν το 110%.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook